- Home
- Politic
- ORADEA, (10.01.2019, 17:21)
- Vasile Magradean
Judecător Oradea: DNA să clarifice dacă procurorii au dat curs planului de a băga frica în judecători
Judecătorul Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a solicitat conducerii DNA să clarifice public dacă procurorii de la Oradea au dat curs sau nu planului de a băga frica în judecători făcându-le dosare penale, date fiind declaraţiile procurorilor Ciprian Man şi Cristi Ardelean.
Urmărește
420 afișări
Judecător Oradea: DNA să clarifice dacă procurorii au dat curs planului de a băga frica în judecători
Potrivit unei scrisori transmise, joi, de judecătorul Florica Roman conducerii centrale a DNA, aceasta vrea să ştie dacă procurorii de la DNA Oradea au început efectuarea de acte de urmărire penală împotriva unor judecători de la Curtea de Apel Oradea sau Tribunalul Bihor la scurt timp după data discuţiei care a avut loc în 19 ianuarie 2018.
„Date fiind declaraţiile publice ale procurorilor DNA Ciprian Man şi Cristi Ardelean, prin care aceştia îşi recunosc vocile în înregistrarea în care vorbeau despre cum să <<liniştească>> judecători făcându-le dosare penale, însă susţin că vorbele nu au fost urmate de acţiuni, am adresat o solicitare conducerii centrale a DNA pentru a clarifica public dacă procurorii DNA Oradea au dat curs sau nu planului de a băga frica în judecători făcându-le dosare penale. Pentru corecta informare a opiniei publice am cerut să se clarifice de urgenţă dacă, după data de 19 ianuarie 2018, când cei 5 procurori DNA au purtat discuţia respectivă <<liberă>>, <<colegială>>, vreunul dintre procurorii DNA Oradea participanţi la discuţie a pus în aplicare planul de intimidare a judecătorilor, premeditat la întâlnirea respectivă, prin efectuarea de acte de urmărire penală împotriva unor judecători de la Curtea de Apel Oradea sau Tribunalul Bihor la scurt timp după data discuţiei (circa 20 zile)”, se arată în documentul citat.
De asemenea, magistratul orădean solicită să se clarifice public de către cine a fost mandatat procurorul Ciprian Man să vorbească public în numele DNA Oradea, „în conditiile în care acesta nu mai ocupă nici o funcţie de conducere în cadrul acestei structuri de parchet”.
„În seara zilei de 9.01.2019, la ieşirea de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, unde a fost audiat în calitate de martor într-un dosar penal deschis ca urmare a înregistrării apărute în spaţiul public cu discuţia dintre cei 5 procurori DNA Oradea, acesta a declarat presei că în numele colectivului de la DNA Oradea îşi cere scuze în numele judecătorilor oneşti, de bună credinţă din România, care s-au simţit jigniţi de limbajul care a fost folosit în cadrul dialogului. O asemenea afirmaţie demonstrează un dispreţ total al acestui procuror nu doar faţă de judecătorii cărora le-a ticluit dosare penale, cu scopul de a le timora şi <<linişti>> colegii judecători, dar şi faţă de toate persoanele cărora, de-a lungul anilor, acesta le-a încălcat drepturile”, a subliniat Roman.
În opinia acesteia, faptul că o asemenea afirmaţie a fost făcută în numele unei întregi structuri de parchet DNA denotă „înfumurarea acestui procuror, care îşi arogă, cu de la sine putere, calităţi pe care nu le are”.
„Referitor la afirmaţia acestuia, <<scuze>> îţi ceri cuiva de care te loveşti din greşeală pe trotuar ori îl calci pe picior la rând, nu cuiva căruia i-ai încălcat drepturile, distrus cariera, ori l-ai vătămat fizic şi psihic. Apoi, să-ţi ceri scuze faţă de cei pe care tu-i consideri <<oneşti şi de bună credinţă>>, care, chipurile, s-ar fi <<simţit jigniţi de limbajul folosit>> la adresa altora, dar să nu spui nimic despre cei 16 judecători şi 9 procurori, care au fost cercetaţi penal între 2013-2018 de către DNA Oradea, şi nici despre cei pe care i-ai vătămat prin acţiunile abuzive constatate definitiv de instanţe, nu face decât să demonstreze aroganţa şi totalul dispreţ faţă de oameni al acestui procuror”, a conchis Florica Roman.
Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis şi un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. În cursul zilei de miercuri, mai mulţi procurori de la Oradea au fost audiaţi.
Avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, despre care spune că nu ştie dacă e autentică. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul susţine, pe site-ul casei de avocatură pe care o reprezintă, că a primit înregistrarea anonim şi dă numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el îi nominalizează pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, de la DNA Oradea.
Citește pe www.zf.ro: Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Citește pe www.zf.ro: Se naşte un nou pol imobiliar în Bucureşti. Preţurile apartamentelor din această zonă au explodat cu 30% în doar doi ani VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe