Kamala Harris acceptă luni nominalizarea la convenţia care începe la Chicago

În cele cinci săptămâni de când preşedintele american Joe Biden a renunţat la campania pentru al doilea mandat, soarta Partidului Democrat s-a schimbat dramatic, iar în această săptămână schimbarea va fi pe deplin vizibilă, odată cu alegerea Kamalei Harris.

Urmărește
141 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris acceptă luni nominalizarea la convenţia care începe la Chicago

Kamala Harris acceptă luni nominalizarea la convenţia care începe la Chicago

Vicepreşedintele Kamala Harris, acum candidatul partidului, se îndreaptă spre Convenţia Naţională Democrată ca într-un vârtej istoric: campania sa a bătut recorduri în ceea ce priveşte strângerea de fonduri, a umplut arenele cu susţinători şi a întors în favoarea democraţilor sondajele de opinie în unele state.

Harris şi vicepreşedintele ei, guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz - au transformat „bucuria” într-un cuvânt la modă în campanie, o amintire concisă a disperării pe care partidul o simţea în urmă cu doar câteva săptămâni. Cei doi acceptă public nominalizarea partidului lor la convenţia din Chicago, care începe luni, potrivit Reuters.

„Aceasta a fost o transformare istorică”, a declarat Joseph Foster, în vârstă de 71 de ani, fost preşedinte al Partidului Democrat din suburbiile Philadelphiei, care rămâne activ în partid. „Oamenii sunt entuziasmaţi, tinerii sunt implicaţi. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva”.

Cu mai puţin de 80 de zile înainte de ziua alegerilor, partidul speră să profite de acest val de entuziasm pentru a obţine victoria.

Aceasta ar face din Harris, prima persoană de culoare şi prima persoană de origine asiatică care ocupă funcţia de vicepreşedinte, prima femeie preşedinte a naţiunii.

Cu toate acestea, institutorii de sondaje şi strategii din ambele partide majore avertizează că „efectul” valului iniţial al lui Harris va dispărea, lăsând în urmă diviziuni în rândul democraţilor pe teme precum economia şi războiul Israel-Hamas, precum şi o luptă acerbă împotriva candidatului republican Donald Trump.

Povestea personală istorică a lui Harris este „frumoasă şi bună, dar problemele sunt cele care vor decide în cele din urmă aceste alegeri. Aceste probleme includ inflaţia, securitatea, conducerea şi scena mondială”, a prezis Adam Geller, institutor de sondaje republican.

Harris a ţinut vineri primul său discurs important axat pe economie şi a prezentat propuneri de reducere a impozitelor pentru majoritatea americanilor, de interzicere a „scumpirilor” de către magazinele alimentare şi de stimulare a locuinţelor la preţuri accesibile, un prim semn către flancul progresist al partidului.

Ea se va confrunta cu o presiune publică crescută pentru a oferi mai multe detalii privind politica în săptămânile următoare. Apropiaţii au semnalat că este puţin probabil să ofere multe detalii în anumite domenii, cum ar fi energia, pentru a evita să se îndepărteze de aripa moderată şi progresistă a partidului său.

De asemenea, Harris ar putea fi nevoită să navigheze printre disputele din interiorul partidului cu privire la sprijinul SUA pentru războiul Israelului împotriva Hamas şi diviziunile cunoscute dintre progresişti şi moderaţi cu privire la o serie de chestiuni politice precum energia, asistenţa medicală şi imigraţia.

Aproximativ 200 de organizaţii pentru justiţie socială intenţionează să mărşăluiască luni la Convenţia Naţională Democrată pentru a protesta faţă de sprijinul continuu acordat de administraţia Biden Israelului într-un război care a ucis peste 40.000 de palestinieni din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
congres,
kamala,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici