Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în cursa prezidenţială: Diferenţă de 13% între cei doi, la două categorii de alegători

  • Democrata Kamala Harris îl conduce pe republicanul Donald Trump cu 45% la 41% într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat joi.
  • Kamala Harris a câştigat sprijin în rândul femeilor şi al alegătorilor hispanici.
Urmărește
1337 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în cursa prezidenţială: Diferenţă de 13% între cei doi, la două categorii de alegători

Kamala Harris câştigă teren în faţa lui Donald Trump în cursa prezidenţială: Diferenţă de 13% între cei doi, la două categorii de alegători

Vicepreşedinta SUA, Kamala Harris – candidata democrată în cursa pentru Casa Albă – continuă să câştige teren în faţa lui Donald Trump în rândul unor noi categorii de alegători, relevă un sondaj Reuters/Ipsos dat publicităţii joi.

Noul sondaj, care a fost realizat pe parcursul a opt zile, a arătat că Harris a câştigat sprijin în rândul femeilor şi al hispanicilor.

Potrivit rezultatelor sondajului, Kamala Harris l-a devansat pe Trump cu 13% în rândul femeilor şi al hispanicilor, cu 49% la 36%. Sprijinul pentru candidata deocrată este în creştere, în contextul în care alte patru sondaje Reuters/Ipsos efectuate în luna iulie arătau că Harris avea un avans de 9% în rândul femeilor şi de 6% în rândul hispanicilor.

Pe de pe altă parte, republicanul Donald Trump a condus în rândul alegătorilor albi şi al bărbaţilor, ambele cu marje similare celor din iulie, însă avansul său în rândul alegătorilor fără studii superioare s-a redus la 7% în ultimul sondaj, de la 14% în iulie, notează Reuters.

În ce domenii au avantaj candidaţii

Sondajul Reuters arată că Donald Trump este considerat de către alegători ca având o abordare mai bună în privinţa gestionării economiei SUA, cu 45% la 36%, o marjă mai mare decât a avut republicanul într-un alt sondaj Reuters/Ipsos din această săptămână.

Pe de altă parte, Kamala Harris conduce în politicile privind avortul, cu 47% la 31%.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional şi a colectat răspunsuri de la 4 253 de adulţi din SUA, inclusiv 3 562 de alegători înregistraţi, având o marjă de eroare de 2%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici