Kamala Harris, miting energic în Atlanta, alături de rapperii Megan Thee Stallion şi Quavo

Vicepreşedintele american Kamala Harris s-a alăturat rapperilor Megan Thee Stallion şi Quavo la un miting energic în Atlanta, care a evidenţiat exuberanţa pe care a adus-o la alegerile din noiembrie.

Urmărește
353 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris, miting energic în Atlanta, alături de rapperii Megan Thee Stallion şi Quavo

Imagine cu caracter ilustrativ

Marţi, în prima sa vizită în Georgia în calitate de candidat la preşedinţie, Harris a promis că democraţii vor câştiga un stat pe care partidul îl dăduse uitării şi l-a ironizat pe republicanul Donald Trump pentru că s-a retras de la o dezbatere cu ea, scrie Reuters.

Impulsul în această cursă se schimbă, iar „Donald Trump simte acest lucru”, a spus Harris, în timp ce mulţimea de aproximativ 10.000 de persoane ovaţiona şi striga sloganul campaniei sale incipiente „Nu dăm înapoi”.

Cu mai puţin de 100 de zile rămase din unul dintre cele mai puţin previzibile sezoane de campanie din istoria recentă, democraţii îşi redesenează harta victoriei, sperând că perspectiva primului preşedinte femeie de culoare şi asiatică îi poate motiva pe democraţi să meargă la urne.

Campania electorală a lui Harris, organizată în grabă după ce preşedintele Joe Biden şi-a încheiat candidatura pentru realegere pe 22 iulie, a strâns 200 de milioane de dolari şi a recrutat 170.000 de noi voluntari.

În Atlanta, Harris a îmbrăţişat unele dintre priorităţile politice ale lui Biden, promiţând: „În prima zi, mă voi ocupa de preţurile exorbitante şi voi reduce costurile”. Ea a declarat că va interzice mai multe comisioane bancare ascunse, se va ocupa de proprietarii corporativi şi va „limita creşterile neloiale ale chiriilor”.

Ea a abordat, de asemenea, problema imigraţiei la frontiera de sud, o problemă importantă pentru alegătorii republicani, după ce arestările migranţilor care traversau ilegal au atins un nivel ridicat în timpul administraţiei Biden. Rolul lui Harris în încercarea de a reduce migraţia a atras criticile republicanilor.

Trump „a vorbit mult despre securizarea frontierei”, dar nu a făcut nimic concret, a spus Harris. Trump i-a împins pe republicani să respingă un proiect de lege care ar fi finanţat mai multe măsuri de securizare a frontierelor, a adăugat ea, făcând referire la un proiect de lege care a eşuat în februarie.

Megan Thee Stallion, al cărei album „Megan” a fost lansat recent pe locul 1 în topul Billboard al albumelor R&B/Hip-Hop, a cântat înainte ca Harris să vorbească, purtând un costum de pantaloni albastru şi cravată, culoarea asociată cu Partidul Democrat al lui Harris. „Hai să terminăm cu asta, frumoşilor. Hotties pentru Harris”, a spus ea mulţimii.

Senatorul democrat de Georgia, Jon Ossoff, a declarat în weekend la MSNBC că intrarea lui Harris în cursă „a pus Georgia în joc” pentru democraţi şi a prezis că aceasta va câştiga.

Statele oscilante precum Georgia, pe care democraţii abia le-au câştigat în 2020, sunt extrem de disputate deoarece pot înclina fie către republicani, fie către democraţi şi pot juca un rol decisiv în alegerile prezidenţiale.

FiveThirtyEight, site-ul de agregare a sondajelor, arată că republicanul Donald Trump o devansează pe Harris cu unul până la cinci puncte procentuale în sondajele efectuate după ce Harris a devenit probabil candidatul democrat.

De când Biden şi-a încheiat candidatura la realegere pentru votul din 5 noiembrie împotriva lui Trump, Harris l-a depăşit semnificativ în sondajele recente în rândul tinerilor, al alegătorilor de culoare şi al alegătorilor hispanici.

După discursul lui Harris, aceasta a participat la un apel Zoom cu susţinătorii, spunându-le că „acesta este un sprint” şi cerându-le să se ofere voluntar. Dan Kanninen, directorul de campanie al acesteia, a declarat că echipa are în vedere câştigarea alegerilor în statele „zid albastru” Pennsylvania, Wisconsin şi Michigan, dar speră şi în „Sun Belt”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici