Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage

  • Vicepreşedintele Kamala Harris este principala alternativă pentru înlocuirea preşedintelui american Joe Biden în cazul în care acesta decide să nu îşi continue campania.
  • Reuters citează 7 surse pentru această informaţie.
1275 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage

Kamala Harris, principala alternativă pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se retrage

Prestaţia lui Biden la prima dezbatere împotriva rivalului republican Donald Trump de săptămâna trecută, uneori incoerentă, care a fost respinsă pe scară largă, a declanşat un val de panică în cadrul Partidului Democrat.

Unii democraţi influenţi au avansat alternative la Biden în afară de Harris, inclusiv membri populari ai cabinetului şi guvernatori democraţi precum Gavin Newsom din California, Gretchen Whitmer din Michigan şi Josh Shapiro din Pennsylvania. Dar încercarea de a o ocoli pe Harris este o iluzie şi ar fi aproape imposibilă, au declarat cele 7 surse citate de Reuters.

Dacă va fi desemnată candidatul partidului, Harris, în vârstă de 59 de ani, ar prelua banii strânşi de campania lui Biden şi ar moşteni infrastructura de campanie, au declarat sursele.

Într-un sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, Harris l-a devansat pe Trump cu un punct procentual, 42% la 43%, o diferenţă care se încadrează în marja de eroare de 3,5 puncte procentuale a sondajului, un rezultat statistic la fel de puternic ca cel al lui Biden.

În plus, ea a fost deja verificată pentru funcţia naţională şi a „supravieţuit” examinării intense din partea republicanilor.

De asemenea, reprezentantul SUA Jim Clyburn, omul care a fost cheia victoriei lui Biden în 2020, a declarat pentru MSNBC că ar susţine-o pe Harris să fie candidatul democrat dacă Biden s-ar retrage.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat marţi că Biden a avut doar o „seară proastă" la dezbatere şi că va continua să îşi prezinte argumentele pentru realegere poporului american.

Campania lui Biden a solicitat echipei lui Harris să comenteze această ştire.

Adjuncţii lui Harris au respins orice discuţie despre o listă democrată care nu îi include atât pe Biden, cât şi pe Harris.

„Vicepreşedintele Harris aşteaptă cu nerăbdare să servească un al doilea mandat alături de preşedintele Joe Biden", se arată într-o declaraţie a biroului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici