Kamala Harris se declară „onorată" să fie candidatul democrat la preşedinţie

Vicepreşedintele american Kamala Harris „a sigilat” vineri nominalizarea democrată, confirmând ascensiunea sa remarcabilă în calitate de lance a partidului în confruntarea din noiembrie împotriva republicanului Donald Trump.

Urmărește
276 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris se declară „onorată" să fie candidatul democrat la preşedinţie

„Sunt onorată să fiu prezumtiva candidată democrată la funcţia de preşedinte al Statelor Unite", a declarat Harris, în vârstă de 59 de ani, prezentându-se la o festivitate a partidului, conform AFP.

Vicepreşedintele Kamala Harris a obţinut suficiente voturi la apelul virtual al Convenţiei Naţionale Democrate pentru a-şi asigura nominalizarea democrată pentru preşedinţie, a anunţat vineri partidul, făcând un pas crucial spre a intra în istorie şi a deveni candidatul oficial al partidului, notează Forbes.

Jaime Harrison, preşedintele Comitetului Democrat, a declarat vineri că este „atât de mândru să confirme că vicepreşedintele Harris a obţinut mai mult decât majoritatea voturilor tuturor delegaţilor la convenţie".

Harrison a făcut anunţul în cadrul unei întâlniri online pentru susţinătorii democraţi, care a avut loc în timp ce delegaţii încă votau în cadrul apelului nominal virtual, care nu se încheie până luni, potrivit The New York Times.

Votul se încheie oficial luni la ora 18.00, moment în care nominalizarea lui Harris va fi oficială.

Nominalizarea aşteptată a lui Harris este istorică, deoarece ea va deveni prima femeie de culoare şi prima persoană de origine sud-asiatică care ocupă primul loc pe lista prezidenţială a unui partid major.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici