Kelemen: Am o vagă impresie că şi în opoziţie sunt tensiuni

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că are "o vagă impresie" că şi în opoziţie există tensiuni, normale, în opinia sa, într-o perioadă preelectorală.

Urmărește
308 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am o vagă impresie că şi în opoziţie sunt tensiuni

Kelemen: Am o vagă impresie că şi în opoziţie sunt tensiuni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat despre disensiunile dintre PDL şi UNPR legate de candidaţii în Capitală, Kelemen Hunor a spus că într-o perioadă preelectorală se înregistrează "fricţiuni" în tot spectrul politic.

Preşedintele UDMR a adăugat că, din punctul de vedere al formaţiunii pe care o conduce, coaliţia trebuie să existe până la alegeri şi Uniunea nu consideră că cineva îşi doreşte o ruptură sau instabilitate politică.

"În perioade preelectorale, când se stabiliesc candidaţii şi strategia pentru campanie, apar fricţiuni şi chiar tensiuni între partide, formaţiuni politice, care sunt în coaliţie sau sunt în opoziţie. Dacă vă uitaţi la colegii noştri din opoziţie, nici acolo nu cred că veţi avea impresia că ei trăiesc într-un rai politic. Şi acolo sunt nişte fricţiuni şi conflicte, cel puţin aşa văd eu. Am aşa o vagă impresie că şi acolo sunt tensiuni, dar aşa se întâmplă în politică într-un an electoral, în perioada preelectorală, aceasta este realitatea şi trebuie să fim foarte sinceri, că nu se poate altfel", a afirmat Kelemen.

Acesta a adăugat că interesul naţional este să nu existe o criză politică la nivel guvernamental.

"Întrebarea rămâne dacă după alegerile locale, dacă după ce candidaţii sunt stabiliţi şi în perioada de campanie electorală colaborarea poate fi dusă mai departe. Eu cred că da, este interesul naţional să nu avem o criză politică la nivel guvernamental şi noi nu avem niciun interes să fie o criză politică în această perioadă", a spus Kelemen Hunor.

El a afirmat că la Bucureşti, organizaţia UDMR nu a semnalat că doreşte să propună candidaţi, însă mai are timp.

PDL, UNPR, PNŢCD şi PER ar fi trebuit să semneze, sâmbătă, un protocol de colaborare electorală pentru Bucureşti.

În urma anunţului legat de faptul că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone va candida din partea USL pentru un nou mandat, semnarea protocolului a fost amânată.

Ulterior, Elena Udrea a propus conducerii PDL Bucureşti ca formaţiunea să meargă la locale cu candidaţi proprii pentru Capitală. Propunerea a fost adoptată, prin vot, de către PDL Bucureşti.

În replică, UNPR a anunţat, sâmbătă, că a luat decizia de a avea la Bucureşti candidaţi proprii pentru fiecare primărie de sector, ca urmare a ultimelor evoluţii de pe scena politică din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici