- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.12.2012, 15:06)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen: Dan Voiculescu a pus condiţia ca UDMR să renunţe la amendarea articolului 1 din Constituţie
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că, la discuţiile privind acordul de colaborare UDMR-USL, Dan Voiculescu este cel care a prezentat poziţia ACD şi a pus condiţiile ca Uniunea să susţină candidatul USL la Preşedinţie şi să renunţe la modificarea articolului 1 din Constituţie.
Urmărește
388 afișări
Dan Voiculescu (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)
"La şedinţă a participat şi Dan Voiculescu. El a prezentat poziţia Alianţei de Centru Dreapta, în care spunea că sunt două condiţii dacă vrem să mergem mai departe. Una era să susţinem proiectul USL la prezidenţiale. Răspunsul meu a fost «da, este corect, dacă guvernăm împreună e normal să avem o astfel de înţelegere şi-l vom susţine pe cel care va fi candidatul USL la Preşedinţia României în 2014». A doua condiţie era să renunţăm la amendarea articolului 1 din Constituţie - e vorba doar de sintagma de «stat naţional», ceea ce nu era de acceptat", a explicat Kelemen Hunor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
El a arătat că UDMR nu putea să accepte să renunţe la amendarea articolului 1 din Constituţie deoarece nu i se poate spune despre ce să vorbească sau să nu vorbească.
"Nu ni se poate spune despre ce avem voie să vorbim şi despre ce nu avem voie să vorbim. Nu poţi să ceri test de loialitate de la niciun cetăţean român, nici de la mine, nici de la altul. Asta a fost discuţia miercurea trecută, în cadrul discuţiilor cu USL. Eu am spus că e o condiţie pe care nu putem să o acceptăm, am considerat că luni continuăm discuţiile", a adăugat Kelemen Hunor.
Liderul UDMR nu a putut să precizeze cine a avut iniţiativa încheierii acordului de colaborare UDMR-USL: "Au fost discuţii la sfârşitul lunii august, începutul lui septembrie, au fost mai mule discuţii şi s-a conturat o astfel de înţelegere de principiu. Nu ţin minte cine a venit cu o astfel de soluţie. Noi, împreună, după câteva întâlniri am spus că se poate ajunge la o astfel de înţelegere de principiu".
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seară că a existat un acord semnat de el şi Victor Ponta cu UDMR înaintea campaniei, pentru guvernare în comun, el adăugând că de la declanşarea campaniei şi până la alegeri "foarte multe lucruri" nu au decurs potrivit celor stabilite.
"A existat un asemenea acord, care era un angajament de intenţie pentru guvernare în comun, în raport cu care de la momentul semnării şi până la încheierea campaniei electorale foarte multe lucruri nu au decurs în conformitate cu spiritul de acolo şi care din punctul meu de vedere, cel puţin, pentru mine şi pentru PNL însemna dezlegarea de acest angajament", a declarat Antonescu, la Realitatea Tv.
Imediat după anunţarea primelor rezultate ale alegerilor, premierul Ponta a declarat că USL începe discuţii cu UDMR, pentru crearea unei majorităţi constituţionale.
Anunţul a produs unele reacţii de respingere în USL.
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe