Kelemen despre criticile din comisia LIBE: Au impresia că trebuie să-i civilizeze pe barbarii din Est. Aplicarea unor sancţiuni denotă o aroganţă mult prea mare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că este de acord cu unele critici din comisia LIBE, dar sunt unele aspecte insuficient discutate, menţionând că are impresia că, prin atitudinea lor, reprezentanţii comisiei vor să îi civilizeze pe „barbarii din Est”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2225 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre criticile din comisia LIBE: Au impresia că trebuie să-i civilizeze pe barbarii din Est. Aplicarea unor sancţiuni denotă o aroganţă mult prea mare

Kelemen Hunor despre criticile din comisia LIBE:Au impresia că trebuie să-i civilizeze pe barbarii din Est

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că aplicarea unor sancţiuni denotă o lipsă de viziune din partea comisiei LIBE şi „o aroganţă, o suficienţă mult prea mare”.

„Unele critici formulate în comisia LIBE sunt în regulă, în ceea ce mă priveşte subscriu când este vorba despre protestele din august şi violenţa exagerată. Am condamnat şi atunci şi condamn oricând orice formă de violenţă, verbală sau fizică. Într-o societate, orice formă de violenţă naşte altă violenţă şi vom intra într-un cerc vicios şi într-o dezbinare totală, ceea ce nu este în regulă. Eu resping orice formă de violenţă şi aici Timmermans are dreptate. În ceea ce priveşte celelalte aspecte, nu sunt foarte convins că au existat discuţii suficiente, că au existat argumente suficiente de ambele părţi, din partea României şi din partea comisiei LIBE, fiindcă am avut impresia că există deja o preconcepţie, nu numai faţă de România, ci faţă de toate statele membre ale UE din această regiune. Şi ei au impresia că trebuie să-i civilizeze pe barbarii din Est. Orice modalitate de sancţionare denotă o lipsă de viziune din partea comisiei LIBE şi o aroganţă, o suficienţă mult prea mare”, a spus Kelemen.

Acesta recunoaşte că nu toate aspectele din România sunt în regulă, iar UDMR a criticat problema neaplicării legilor, de la retrocedări până la învăţământ, şi multe alte aspecte, dar a precizat că nu sancţionarea este metoda cea mai bună de a mări solidaritatea europeană.

„În acest moment, când UE are nişte provocări uriaşe, când lipsa de încredere creşte, nu cred că astfel de atitudini ajută, ci, mai degrabă, dăunează şi slăbesc solidaritatea dintre Est şi Vest, între ţările din UE. De aceea eu cred că până când se poate purta un dialog, până când se poate veni cu argumente, nu trebuie să aplici sancţiuni. În rest, sigur, există această procedură europeană, dar nu sunt convins că de fiecare dată trebuie să faci acest pas cu mare brutalitate şi cu mare precizie, mai ales în această perioadă, înainte de alegerile din PE”, a conchis liderul UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici

www.zf.ro
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
www.businessmagazin.ro
Cine sunt rădăuţenii care au construit o afacere gigant în România cu care se apropie de 100 de milioane de euro