Kelemen: E bine ca politicienii, vizitând secuimea, să vadă că maghiarii nu sunt duşmanii României

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, referitor la vizita lui Traian Băsescu în Covasna şi Harghita, că orice om politic care vine în secuime e binevenit şi trebuie să vadă că maghiarii "nu sunt duşmanii României", ci oameni care îi respectă pe ceilalţi şi care aşteaptă respect din partea celorlalţi.

Urmărește
489 afișări
Imaginea articolului Kelemen: E bine ca politicienii, vizitând secuimea, să vadă că maghiarii nu sunt duşmanii României

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, care a participat, sâmbătă, în judeţul Covasna, la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene, a declarat, referitor la vizita preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, în secuime, că a auzit că acesta se află în zonă, dar nu s-a întâlnit cu el.

"Ţara e mare şi trebuie vizitată fiecare zonă. Traian Băsescu vine anual în această zonă, nu este o noutate", a spus Kelemen.

Totodată, liderul UDMR a subliniat că orice om politic este binevenit în secuime pentru a vedea că oamenii din zonă sunt harnici, gospodari şi că maghiarii nu sunt "duşmanii României".

"Eu cred că, indiferent când vine şi indiferent cine vine, când un om politic vine în secuime este binevenit şi trebuie să vadă cum trăiesc oamenii de aici, trebuie să vadă că secuii, maghiarii nu sunt duşmanii României şi că sunt oameni harnici, gospodari şi oameni care îi respectă pe ceilalţi şi care aşteaptă respect din partea celorlalţi", a conchis Kelemen Hunor.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, şi soţia sa, Maria, se află de joi seară într-o vizită în judeţele Covasna şi Harghita. În cadrul acestei vizite, pe care Traian Băsescu a apreciat-o drept "una relaxantă", ei au fost în staţiunea Covasna, Lacul Sfânta Ana, Balvanyos, iar sâmbătă se află la mănăstirea de la Izvoru Mureşului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici