Kelemen: Forma finală a Codului Muncii nu e cea mai bună pentru UDMR, dar e acceptabilă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că actuala formă a Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, nu este cea mai bună pentru Uniune, dar "este acceptabilă" şi organizaţia pe care o conduce o susţine.

Urmărește
5 afișări

"Am reuşit să obţinem câteva compromisuri în legătură cu concedierile colective şi zona de tampon de 45 de zile când, în perioada în care dacă postul e reînfiinţat, atunci cel care a fost concediat are prioritate şi are dreptul de a fi angajat cu prioritate", a menţionat liderul UDMR,.

El a adăugat că Uniunea a mai avut câteva propuneri în ceea ce priveşte despăgubirile pe care trebuie să le plătească angajatul care produce o pagubă şi care nu trebuie să fie mai mari de cinci salarii minime pe economie.

Guvernul şi-a angajat, marţi dimineaţă, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Opoziţia a anunţat deja că va depune o moţiune de cenzură.

Guvernul a aprobat, luni seară, doar opt amendamente la proiectul Codului Muncii, dintr-un total de 144 propuneri formulate de parlamentarii coaliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici