- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (16.01.2019, 17:27)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen Hunor: Am început anul fără un buget votat în Parlament, nu este normal
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră un lucru rău faptul că s-a început anul fără un buget votat în Parlament şi fără să se cunoască proiectul, susţinând că situaţia nu este normală şi nu este bine pentru economia naţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
321 afișări
Kelemen Hunor: Am început anul fără un buget votat în Parlament, nu este normal
Kelemen Hunor a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea primeşte permanent întrebări şi reclamaţii din partea autorităţilor locale, primele afectate, de acest subiect, dar şi din partea mediului de afaceri.
„Este un lucru foarte rău că am început anul fără un buget votat în Parlament şi nici măcar nu cunoaştem proiectul de buget la această oră. Nu prea s-a întâmplat aşa ceva. Noi, permanent primim întrebări şi reclamaţii de la autorităţile locale, primele afectate, dar şi firmele, mediul de afaceri, aşteaptă bugetul. Nu ştiu de ce nu s-a făcut acest lucru, dacă există motive obiective sau pur şi nu au reuşit să închidă bugetul pe un anumit deficit bugetar şi într-un anumit echilibru, dar consider că nu este normal, nu este bine pentru economia naţională să nu avem buget”, a spus Kelemen.
Acesta a subliniat, de asemenea, că nu este normal să fie transmise anunţuri „semi-oficiale” că, eventual, la începutul lunii februarie va începe dezbaterea pe buget, ceea ce înseamnă că înainte de aprilie autorităţile locale nu pot aproba bugetele.
„Trebuie să treacă de Cameră, sau dacă va exista vreo sesizare la CCR, va trebui să se aştepte până trece şi de Curte şi va fi promulgată legea bugetului de şeful statului. Autorităţile locale vor aproba târziu bugetele. Dar mai rău este că aceste autorităţi nu ştiu la ce venituri să se aştepte în 2019, nu ştiu în acest moment cum să facă proiectul, cum să se pregătească pentru restul anului, şi acest lucru este absolut criticabil. Nu îl înţeleg pe ministrul Finanţelor de ce nu se grăbeşte, de ce nu vine cu un proiect şi de ce nu încearcă să cheme Parlamentul într-o sesiune extraordinară, astfel încât să avem cât mai repede dezbaterea pe buget”, a mai spus liderul Uniunii.
Întrebat dacă UDMR nu are pârghii la nivelul parteneriatului cu PSD pentru a urgenta problema adoptării bugetului de stat pe anul în curs, Kelemen a răspuns că parteneriatul nu este deloc aşa cum se crede.
„Ei au majoritate fără noi, noi nu suntem în Guvern, noi nu avem membri în Executiv. Noi nu vedem nici cum este pregătit bugetul, nici ce documente circulă între ministere şi în interiorul Guvernului, nu ştim ce discuţii sunt. Ei pot veni în Parlament dacă vor şi fără să avem o consultare”, a explicat Kelemen.
Preşedintele UDMR a subliniat că în luna decembrie au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţi PSD, solicitate de Uniune, pe tema repartizării sumelor pentru autorităţile locale, cum va rămâne impozitul pe venit şi ce procente vor rămâne pentru autorităţile locale şi judeţene, pentru echilibrare.
„Am discutat, dar nu am ajuns la o concluzie, a rămas să mai discutăm în ianuarie, dar nu am mai discutat. Probabil vom discuta în februarie. Dar nu am discutat despre investiţii, despre o viziune mai amplă despre buget, doar partea legată de autorităţile locale, care este una importantă a bugetului. Vom vedea. Nu avem nicio pârghie, dacă nu eşti în Guvern, nu ai cum să ştii şi de unde să ştii şi nu poţi influenţa deciziile guvernamentale, mai ales că ei au majoritate fără noi şi pot trece bugetul fără noi”, a mai subliniat Kelemen.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Toader îi răspunde lui Iohannis pe tema recursului compensatoriu: Luni dimineaţă voi prezenta premierului analiza şi soluţiile
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe