- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (05.03.2019, 20:37)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen Hunor anunţă că UDMR nu îl susţine pe Toader la moţiune: OUG pe justiţie nu e raţională / Despre OUG 114: Este nevoie rapid de modificări
Kelemen Hunor a declarat, marţi, că deşi formaţiunea nu este de acord cu moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader ordonanţa care modifică legile justiţiei nu e una raţională. Acesta precizat că UDMR îl va sacţiona pe ministrul Justiţiei la votul de miercuri al moţiunii.
Urmărește
952 afișări
Kelemen Hunor anunţă că UDMR nu îl susţine pe Toader la moţiune: OUG pe justiţie nu e raţională
„Noi când am susţinut acele modificări la organizarea sistemului judiciar am susţinut un principiu sănătos, o idee bună şi am făcut cu toată convingerea. Ministrul Justiţiei nu a venit în Parlament, nu a avut nicio poziţie. Să ne trezim acum trei saptamanai că Guvernul schimbă tot ce am făcut noi. Nu mai e aşa cum am ştiut că e, principiul nu mai este valabil. Astăzi vedem că iarăşi a fost schimbată OUG 7. Nu putem să fim luaţi aşa de pe o zi pe asta să părem că am vorbit degeaba, că am lucrat degeaba”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi la TVR 1.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„OUG pe justiţie nu e raţională şi iată dovadă au dat OUG, de aceea nu îl vom susţine pe domnul Toader de data aceasta. Colegii mei vor avea mâine dimineaţă o şedinţă de grup, dar nu îl vom susţine pe domul Toader în aceste condiţii. Sigur în moţiunea simplă sunt multe chestii cu care nu sunt de acord, dar în ceea ce priveşte OUG nu avem niciun argument raţional, nu se poate merge în acest hal în sistemul judiciar cu aceste modificări de la o zi de alta. Nu suntem de acord cu poziţia ministrului şi vom sancţiona prin vot”, a completat liderul UDMR.
Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă iniţiată de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei. Aceasta va fi votată în plenul de miercuri. Tudorel Toader a ajuns la dezbaterea din plen imediat după şedinţa de Guvern unde a OUG 7 a fost modificată.
Guvernul a adoptat, marţi, proiectulu pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Ulterior, Tudorel Toader a anunţat că actul normativ conţine cinci modificări, între care se numără şi cele privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi posibilitatea ca un judecător să candideze la şefia parchetelor.
„Nu avem nicio influenţă când se ia o decizie precum ordonanţele de urgenţă”
Liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD-ALDE funcţionează şi discută punctual cu liderii coaliţiei, când este cazul, însă Uniunea nu este la guvernare şi nu are nicio influenţă atunci când se iau decizii prin ordonanţe de urgenţă.
„Noi avem un protocol de colaborare parlamentară încă din 2017 şi această modalitate de colaborare a funcţionat şi funcţionează. Când ei au nevoie de sprijin discutăm punctual. Punctual când este de dorit discutăm.Nu suntem la guvernare, nu avem nicio influenţă când se ia o decizie precum ordonanţele de urgenţă, dar e o colaborare extrem de corectă şi flexibilă din toate părţile şi nu înseamnă decât căutarea unor puncte comune care pot fi susţinute”, a declarat Kelemen Hunor, marţi la TVR 1.
Reacţia liderului UDMR vine în contextul în care Guvernul a adoptat, marţi, proiectulu pentru modificarea OUG 7 pe legile justiţiei, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM.
Referitor la această ordonanţata de urgenţă, Kelemen Hunor a spus că „nu e raţională”, motiv pentru care Uniunea nu îl va susţine pe Tudorel Toader la votul moţiunii simple a Opoziţiei în plenul de miercuri al Camerei Deputaţilor.
Excluderea Fidesz din PPE
Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu va vota pentru excluderea din PPE a partidului Fidesz, condus de premierul ungar Viktor Orban, precizând că ar fi o mare pierdere pentru popularii europeni dacă acest lucru s-ar întâmpla.
„Nu vom vota pentru excludere. Pentru PPE ar fi o pierdere foarte mare. În campanie se spun foarte multe lucruri, se spun cu diferite nuanţe şi accente. Acest lucru intră în logica campaniilor electorale. Eu cred că orice astfel de decizie ar fi extrem de dăunătoare Partidului Popular European după alegeri când se va forma o majoritate. Fără acestea ar putea să nu aibă majoritate PPE. Noi nu susţinem acest demers şi sper că până pe 20 martie, mai avem 15 zile, lucrurile vor fi clarificate şi nu se va vota această iniţiativă”, a afirmat liderul UDMR Kelemen Hunor, marţi la TVR 1.
Partidul Popular European (PPE) va analiza pe 20 martie solicitările oficiale de excludere a partidului Fidesz, condus de premierul ungar Viktor Orban, anunţă liderul formaţiunii europene, Joseph Daul.
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a denunţat solicitările privind excluderea formaţiunii sale, Fidesz, din Partidul Popular European (PPE), catalogându-i pe criticii lui drept „idioţi folositori" ai forţelor politice de stânga. Viktor Orban consideră că atacurile la adresa formaţiunii sale de dreapta provin din partea politicienilor de stânga, având rolul de a afecta imaginea Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta), în contextul scrutinului europarlamentar programat în luna mai.
OUG 114
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, că OUG 114/2018 fiscală are nevoie de modificări „foarte rapide” şi acestea ar trebui aduse acum, când actul normativ este deja în dezbatere în Parlament, neputând fi emisă o altă ordonanţă din cauza deciziei CCR.
„Eu cred că e nevoie de schimbări foarte, foarte rapide, fiindcă sunt anumite chestiuni care vor fi discutate şi deciziile vor fi luate până la sfârşitul lui martie. Am înţeles că se pregăteşte o ordonanţă de urgenţă iar pentru modificarea OUG 114, dar aici e o problemă. Se poate rezolva prin procedură parlamentară mult mai simplă, se poate ajunge în două săptămâni la un rezultat votat şi adoptat. Dacă ei vin cu OUG există o decizie a CCR prin care un domeniu care este în dezbatere la Parlament nu poate fi reglementat prin OUG. Proiectul de lege prin aprobare este deja în procedură parlamentară”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi la TVR 1.
Liderul UDMR susţine că parlamentarii Uniuni vor depune amendamente la Camera Deputaţilor pentru modificarea OUG 114/2018.
„Noi am depus multe amendamente la Senat. Nu au fost dezbătute, a trecut prin adoptare tacită proiectul de lege de aprobare a ordonanţei. Vom depune şi la Camera Deputaţilor, când vom avea această posibilitate, încă nu a fost proiectul repartizat la comisiile de specialitate şi sunt convins că lucrurile vor fi schimbate cel puţinîn ceea ce priveşte taxa bancară, trebuie redusă la nivelul cum e în UE în câteva state, fiindcă există o astfel de taxă, dar nu poţi să o dai la un nivel atât de mareşi brusc de la o zi la alta. Sigur că se va schimba şi acea taxă de 2% în sistedmul energetic pentru că nu este sustenabilă. Pe termen mediu, lung, tot ce înseamnă infrastructura eneretică devine vurnerabilă şi cu un risc uriaş că nu vor fi investiţii şi oricum aceste taxe vor fi plătit de consumatori şi nu este util aşa ceva. Sunt convins că vor fi schimbări şi în ceea ce priveşte Pilonul II şi capitalizarea acelor fonduri care administrează Pilonul II”, a completat Kelemen.
Senatul a adoptat, luni, tacit, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 care introduce măsuri fiscale, printre care se numără şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci. Propunerea legislativă a trecut de Senat fără raportul Comisiei de buget. Astfel, actul normativ care introduce măsuri fiscale va fi dezbătută şi adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.
Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Tăriceanu, despre atacurile asupra premierului Dăncilă: Nu mai am demult aşteptări de la USR, dar PNL m-a surprins
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe