- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.03.2022, 11:00)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen Hunor: Ce face Rusia în Ucraina e criminal. Poziţia lui Viktor Orban este corectă
- Agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei este un act criminal şi inacceptabil, declară vicepremierul Kelemen Hunor, lider UDMR.
- El spune, despre repoziţionarea premierului Ungariei, că poziţia lui Viktor Orban este corectă.
Urmărește
10116 afișări
KelemenHunor: Ce face Rusia în Ucraina e criminal. Poziţia lui Viktor Orban este corectă
„Ceea ce face Federaţia Rusă este criminal, este inacceptabil! Orice agresiune împotriva unui stat suveran trebuie respinsă, trebuie condamnată ferm şi categoric. În al doilea rând, în acest moment, sunt extrem de multe victime civile, sunt lovite şi construcţiile civile şi oraşele, spitale, şcoli, ceea ce arată natura şi direcţia în care vrea să meargă Federaţia Rusă cu acest atac, distrugerea Ucrainei”, declară la RFI Kelemen Hunor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
El a fost întrebat cum îşi explică repoziţionarea premierului Ungariei, Viktor Orban, împotriva Rusiei, în condiţiile în care liderul de la Budapesta este un apropiat al lui Vladimir Putin.
„Este o poziţie corectă şi este o atitudine corectă din partea tuturor liderilor europeni şi era de aşteptat că se va întâmpla acest lucru. În momentul în care eşti într-o situaţie în care ne aflăm cu toţii, Ucraina este atacată, orice analiză duce spre concluzia că dacă Rusia nu este oprită, va merge mai departe, toate declaraţiile lui Vladimir Putin din 2007, de la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi până când au intrat militarii ruşi în Ucraina au arătat că dorinţa de a restabili zona de influenţă depăşeşte mult graniţele Ucrainei. De aceea, toate aceste poziţii erau aşteptate. Solidaritatea UE este o solidaritate ce nu am mai văzut de ceva vreme, plus NATO a fost revitalizată”.
Reporter: Dar să nu uităm că înainte să înceapă războiul din Ucraina, Viktor Orban şi Vladimir Putin erau de-a dreptul camarazi, exista o apropiere evidentă între cei doi lideri politici. De altfel şi miniştrii de Externe rus şi ungar se tutuiau, iar retorica lor era la nivelul ”dragă Serghei”. Ca să nu mai spunem că înainte să înceapă invazia rusă, Budapesta a refuzat să-şi exprime în mod ferm susţinerea faţă de Ucraina, invocând mai degrabă problemele minorităţii maghiare de acolo. A fost o greşeală apropierea dintre Budapesta şi Moscova?
Kelemen Hunor: Aţi amestecat multe lucruri. În primul rând, relaţiile economice, relaţiile diplomatice, până când a izbucnit războiul, au fost gândite în sensul funcţional, nu numai între Rusia şi Ungaria, dar şi între Rusia şi Germania, între Rusia şi Austria şi aşa mai departe. Aţi văzut că înainte de război, foarte mulţi lideri, trei-patru, au fost la Moscova, au stat la aceeaşi masă lungă de 60 de metri, trebuia să te uiţi cu binoclul la interlocutorul tău, deci din acest punct de vedere, toată lumea, în limitele şi cu mijloacele proprii, a încercat să evite războiul. Nu s-a reuşit.
Reporter: Dar retorica era diferită. Chiar dacă Germania avea anumite interese economice, totuşi exista un discurs ferm împotriva Rusiei. La Budapesta nu s-a întâmplat asta.
Kelemen Hunor: În ceea ce priveşte minorităţile etnice, ceea ce era o greşeală din partea statului ucrainean în perioade de pace trebuie pus în paranteză, nu se discută când este război şi acest lucru a înţeles toată lumea şi aşa funcţionează lumea. Deci nu poţi să spui că nu s-a greşit, s-a greşit faţă de minorităţile etnice, dar când este război, atunci nu vii cu acest argument şi nu a venit nimeni, de când a început acest război, aceste lucruri trebuie discutate când este pace.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20