- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen Hunor despre USL: Ce se întâmplă într-o alianţă unde pe uşa din spate intră şi PRM?
Candidatul la preşedinţia UDMR Kelemen Hunor afirmă că "în zona opoziţiei sunt foarte multe lucruri neclare" şi că până nu reuşeşte să afle răspuns la întrebarea "ce se întâmplă într-o alianţă unde pe uşa din spate intră şi PRM" nu consideră că Uniunea ar trebui să caute alţi parteneri de coaliţie.
Kelemen Hunor a participat, luni, la Mediaş, la o întâlnire cu reprezentanţii UDMR din judeţul Sibiu, dar şi cu cei ai bisericilor maghiare din judeţ şi le-a prezentat platforma sa politică, dar şi modificările care urmează să aibă loc în Statutul UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Platforma mea politică vizează schimbări în ceea ce priveşte conducerea şi modul de a conduce UDMR şi vreau să subliniez trei principii: solidaritatea, echilibrul şi proporţionalitatea. Aceste trei principii stau la baza schimbărilor previzionate de mine, schimbări raţionale, schimbări predictibile, pe care le-am discutat cu colegii din UDMR. Vom lărgi mecanismul decizional în UDMR astfel încât nicio comunitate să nu rămână în afara cadrului decizional. Aşa că şi comunităţile cele mai mici vor fi prezente în forurile decizionale interne. Vom transforma preşedinţia executivă în secretariat general care se va ocupa de administrarea Uniunii, de relaţia cu organizaţiile judeţene şi vom înfiinţa un post de vicepreşedinte", a declarat, într-o conferinţă de presă, Kelemen Hunor.
Kelemen a precizat că "UDMR are un singur aliat, comunitatea maghiară", care, în ultimii 21 de ani, a trimis, de fiecare dată, reprezentanţii etniei în Parlament şi, de aceea, "UDMR trebuie să rămână fidelă comunităţii maghiare".
Kelemen a spus că UDMR trebuie să îşi continue proiectele începute împreună cu PDL.
"În perioada următoare consider că trebuie să continuăm în România ceea ce am început în 2005, în 2009 s-a întrerupt într-o coaliţie care nu a supravieţuit nici măcar un an, iar în 2010 am reluat şi eu cred că aceste proiecte trebuie duse mai departe. Dacă nu se întâmplă o minune şi, de obicei, nu se întâmplă minuni în viaţa noastră, eu consider că, în 2011 şi 2012, coaliţia actuală va merge mai departe. Încet - încet, după ce am luat foarte multe măsuri nepopulare şi aceste constrângeri care erau absolut necesare ca să păstrăm echilibrul bugetar şi să nu ajungem într-o zonă de unde ieşirea era mult mai dificilă şi cu costuri mult mai mari, eu cred că, în 2011, se va simţi la nivelul bugetului prima dată şi apoi la nivelul fiecărui cetăţean acea creştere care va fi mică, dar constantă şi solidă, pe baze solide", a spus Kelemen.
El a afirmat că UDMR nu are motive să caute alţi parteneri de coaliţie.
"Nu avem, în acest moment, alternative la această coaliţie şi nici nu trebuie să căutăm alternative pentru că proiectul nostru politic, programul de guvernare, sunt convins că pot şi trebuie duse mai departe", a spus Kelemen Hunor.
Întrebat dacă în cazul în care câştigă funcţia de preşedinte al UDMR va continua sută la sută colaborarea cu actualii parteneri de coaliţie, Kelemen a spus că da, "dacă cuvântul dat este respectat".
"Sută la sută în condiţiile stabilite împreună. Dacă condiţiile stabilite, dacă cuvântul dat este respectat eu nu cred că ar trebui să căutăm altceva şi nici nu vom căuta. În acest moment, cu experienţa anului 2010, eu nu văd niciun motiv de a căuta alte coaliţii, mai ales că în zona opoziţiei sunt foarte multe lucruri, cel puţin pentru mine, neclare, dar bănuiesc că şi alţii sunt nelămuriţi. De exemplu, ce se întâmplă într-o alianţă unde pe uşa din spate intră şi PRM? Pentru mine este o întrebare la care nu am un răspuns şi până nu văd un răspuns nici nu cred că putem avansa în aceste, hai să spunem, speculaţii", a afirmat Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor a avut, luni, la Mediaş întâlniri şi cu reprezentanţii autorităţilor locale cărora, în calitate de Ministrul al Culturii, le-a promis sprijinul pentru derularea unor proiecte de interes naţional.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112