Kelemen Hunor: Niciun cetăţean nu m-a întrebat ce se întâmplă cu preşedintele după 21 decembrie

„Niciodată nu am auzit nicio întrebare de la niciun cetăţean de ce se va întâmpla cu preşedintele Iohannis după 21 decembrie”, spune Kelemen Hunor. Liderul UDMR apreciază că, după parlamentare, guvernul va fi format tot din PSD şi PNL.

Urmărește
123 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Niciun cetăţean nu m-a întrebat ce se întâmplă cu preşedintele după 21 decembrie

Kelemen Hunor: Niciun cetăţean nu m-a întrebat ce se întâmplă cu preşedintele după 21 decembrie

„Este clar că în acest moment în coaliţie lucrurile stau destul de haotic. Nu poţi spune că există stabilitate politică în România. Nu există de mai bine de un an. Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul. Sigur, liderii de la PNL sunt datori dlui preşedinte Iohannis, fiindcă preşedintele Iohannis i-a ţinut la guvernare fără să câştige alegerile. La un moment dat trebuie să plăteşti această factură. Din 2019, când a fost dat jos guvernul Dăncilă, PNL este la guvernare”, spune, la Antena 3 CNN, Kelemen Hunor.

El spune că, în acest moment, este „un război politic”, pentru care „trebuie mulţumit preşedintelui Iohannis”.

„Eu umblu destul de mult prin ţară, cât pot şi eu, şi niciodată nu am auzit nicio întrebare de la niciun cetăţean de ce se va întâmpla cu preşedintele Iohannis după 21 decembrie”, adaugă Kelemen Hunor.

Liderul UDMR afirmă că nu susţine adoptarea unei legi pentru un singur om.

„Există o chestiune de principiu - nu dai o lege pentru o persoană. (...) dacă juriştii de la PNL ar fi venit cu o modificare, cu un amendament în care se spune că indiferent despre cine e vorba poate candida ca independent pe listele unui partid înţelegea şi dl. Iohannis că e şi despre el. Din punct de vedere juridic, constituţional, ar fi existat o soluţie, dar nu ştiu de ce au venit cu această soluţie, care nu este nici constituţională, nici corectă din punct de vedere politic. Nu avem cum să susţinem”, adaugă Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR apreciază că, după alegeri, guvernul va fi format tot din PSD şi PNL: „Se resetează totul după alegerile parlamentare”.

Liderii social-democraţi au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite preşedintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

Este clar că nu există o susţinere a demersurilor politice în interiorul coaliţiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe măsură”, spune Nicolae Ciucă, după ce PSD a decis să nu susţină amendamentul „Iohannis”.

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege, iniţiat de liderii senatorilor şi deputaţilor liberal, Daniel Fenechiu şi Gabriel Andronache, prin care i se va permite preşedintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici