Kelemen Hunor: Planşeul Unirii e un pericol real. Dacă UDMR ar fi fost la Guvern nu se ajungea aici

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune, marţi, că ştie foarte bine că Planşeul Unirii e un pericol real, pe care UDMR nu a mai reuşit să-l combată pentru că ar fi „fost împins pe scări” de la guvernare.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Planşeul Unirii e un pericol real. Dacă UDMR ar fi fost la Guvern nu se ajungea aici

„Victimele sunt bucureştenii, în acest război. Eu ştiu întâmplător povestea asta pentru că am contrasemnat ordonanţa de urgenţă când eram la guvernare, la un moment dat a venit domnul Cseke şi ne-a prezentat expertiza făcută de Universitatea Tehnică şi era clar că e un pericol real şi cu un grad de degradare foarte mare, pentru că este o construcţie foarte veche. Şi atunci a propus să suplimentăm bugetul pe Anghel Saligny cu 750 de milioane de lei, costurile pentru această lucrare să fie asigurate multianual, pe parcursul a trei-patru ani, pentru a reconstrui tot ce înseamnă această zonă. Dacă noi am fi fost în Guvern n-am fi ajuns aici”, spune Kelemen Hunor.

El afirmă că „se vede că lipseşte prefectul, lipseşte ministrul Mediului şi lipseşte ministrul Dezvoltării”.

„Dacă totul este întabulat pe Apele Române ar fi trebuit să vină ministrul Mediului. Aici dacă ei nu se înţeleg, trebuie să vină cineva şi să spună oameni buni, e mai important ce se va întâmpla aici decât scandalul politic şi competiţia dintre voi. Ar fi trebuit să vină prefectul, dacă nu reuşeşte el atunci Guvernul. Cei doi miniştri care au atribuţii în această zonă. Şi atunci s-ar fi rezolvat fără scandal şi în interesul locuitorilor din Bucureşti. Pentru că sunt probleme reale şi este într-un stadiu foarte, foarte avansat de degradare tot ce înseamnă cursul râului Dâmboviţa. Rolul Guvernului este de a găsi soluţii împreună cu administraţia locală. Aici nu este vorba de un părculeţ, de plantele lui Negoiţă sau de băncile lui Băluţă. Aici e vorba totuşi despre o infrastructură foarte importantă, mai ales că e o infrastructură subterană. Noi nu am plecat din Guvern de bună voie, am fost daţi afară, am fost împinşi pe scări de către toţi trei, PSD, PNL şi Iohannis. Când nu-ţi respecţi cuvântul dat şi nu respecţi înţelegerea semnată atunci lucrurile se încurcă foarte repede. Nici nu mai contează cine a făcut primul pas în nerespectarea înţelegerilor făcute, mesajul a fost foarte prost. Ai transmis către societate că suntem oameni politici care nu dăm niciun ban pe cuvântul dat”, încheie Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici