Kelemen Hunor: Sper că PDL şi coaliţia nu vor mai pierde parlamentari

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea nu ia în calcul în acest moment ieşirea din coaliţia de guvernământ, exprimându-şi speranţa că PDL şi coaliţia nu vor mai pierde parlamentari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7 afișări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că UDMR nu a luat în calcul ieşirea din Guvern, menţionând că în acest moment există o înţelegere la nivelul coaliţiei de guvernământ, un program de guvernare, iar "coaliţia actuală are o capacitate de a gestiona treburile ţării".

"Nu am luat în calcul în acest moment ieşirea din coaliţie. Sigur, toată lumea a observat că în Senat nu mai avem majoritate, este o problemă. Eu sper că PDL va reuşi să menţină grupul parlamentar din Senat şi nu vom mai pierde (coaliţia de guvernământ-n.r.) parlamentari. Şi în Cameră există o majoritate, deci nu avem, din acest punct de vedere, nicio problemă”, a spus Kelemen Hunor.

El a adăugat că, "într-adevăr”, există din partea USL "permanent" o solicitare, o propunere de a ieşi din coaliţie şi către UDMR, şi către alţii, inclusiv de a racola parlamentari din zona grupului PDL.

Întrebat de jurnalişti despre "vulnerabilităţile coaliţiei", Kelemen a apreciat că că vulnerabilitatea cea mai mare a coaliţiei de guvernământ este legată de migraţia politică, menţionând că în preajma alegerilor sunt parlamentari care au intrat în Parlament pe locurile doi-trei-patru şi care caută un viitor sigur.

"Orice coaliţie, orice putere are vulnerabilităţi, mai ales într-o criză financiară şi economică, şi desigur, cum se apropie alegerile, sunt mulţi parlamentari care au intrat în Parlament pe locurile doi-trei-patru şi care caută un viitor sigur”, a afirmat preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici