- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen Hunor susţine, prin platforma sa politică, lărginea mecanismului decizional la nivelul UDMR
Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că în platforma sa de candidat la şefia UDMR susţine lărgirea mecanismului decizional în aşa fel încât toate organizaţiile să aibă un cuvânt de spus, indiferent de mărimea comunităţii reprezentate.
"Eu consider că e nevoie de o schimbare substanţială, de generaţie, de atitudine, de perspectivă politică şi de funcţionare a UDMR. Pentru a opera aceste schimbări, mecanismul decizional trebuie lărgit, trebuie schimbat. Nicio comunitate nu trebuie să rămână în afara cadrului decizional. Acest lucru trebuie instituţionalizat, în aşa fel încât cele trei principii să fie puse în practică şi mă refer la proporţionalitate, echilibru şi solidaritate. Fiecare organizaţie, în funcţie de comunitatea pe care o reprezintă, trebuie să fie prezentă în mecanismul şi în cadrul decizional", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.
El a adăugat că susţine ca organizaţiile mici să fie prezente atât în forurile lărgite, cât şi în cele restrânse.
"Am propus două trepte, un for mai restrâns din 17 persoane, dar oricum mai numeros decât actualul Consiliu Permanent şi Consiliul Permanent lărgit cu 27 de persoane, în care se regăsesc atât organizaţiile mari, cât şi organizaţiile mici, fiindcă trebuie să fim solidari atât în cadrul Uniunii, cât şi în cadrul comunităţii. Am propus ca organizaţiile mici să fie prezente în Consiliul Permanent, cât şi în cadru restrâns, fiindcă altfel voinţa acestor comunităţi nu are cum să fie reprezentată în UDMR", a spus Kelemen Hunor.
El a adăugat că îşi doreşte ca şi platformele politice din UDMR să fie atrase spre zona în care se iau deciziile.
"Platformele politice care se organizează la noi pe bază doctrinară la fel trebuie să fie prezente în forurile decizionale. Sunt şase-şapte platforme înregistrate. Am propus ca pe un mecanism rotativ câte doi reprezentanţi ai fiecărei platforme să fie atraşi în acest cadru, unde se vor lua deciziile cele mai importante", a declarat el.
Totodată, dacă va fi ales preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor susţine că va înfiinţa un post de vicepreşedinte politic.
"Am propus reorganizarea preşedinţiei executive şi înfiinţarea unui post sau a unei funcţii de vicepreşedinte politic. În cei 21 de ani de la Revoluţie am avut un atu foarte important privind activitatea noastră civică şi acest lucru trebuie întărit în continuare şi de aceea am propus separarea funcţiilor politice de cele civice care, din punctul nostru de vedere, sunt extrem de importante. Preşedinţia executivă se va ocupa de organizaţiile teritoriale, de problemele administrative şi financiare ale Uniunii şi nu va avea rol politic preponderent", a declarat el.
De asemenea, Kelemen Hunor a afirmat că îşi doreşte ca tinerii să fie cooptaţi şi ei în conducere.
"Tineretul trebuie să fie prezent în aceste instituţii interne. Dacă vorbesc la o schimbare de generaţie, mă refer inclusiv la cooptarea tinerilor în forurile de conducere. De aceea, eu spun foarte răspicat că avem nevoie de echilibru, de experienţa colegilor mai în vârstă, dar avem nevoie şi de dinamismul tinerilor", a spus Kelemen Hunor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO