Kelemen Hunor: Un premier independent nu schimbă majoritatea parlamentară şi nu este o soluţie

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că este "puţin probabil" că un premier independent ar reuşi să menţină "coerenţa şi coeziunea majorităţii în Parlament", precizând că această chestiune nu a fost discutată în UDMR, fiind aşteptată o "concluzie" din partea PDL.

5 afișări

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia dacă se pierde majoritatea în Parlament soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent.

"Premierul independent nu schimbă majoritatea parlamentară sau nu măreşte majoritatea parlamentară de obicei. Eu în continuare cred că un premier independent puţin probabil va reuşi să menţină coerenţa şi coeziunea majorităţii în Parlament. Asta este părerea mea personală, noi în UDMR nu am discutat şi nu discutăm aceste aspecte până când nu avem o decizie, o concluzie din partea PDL", a afirmat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că UDMR nu a solicitat schimbarea premierului Emil Boc.

Noi (UDMR-n.r.) nu am solicitat schimbarea premierului Boc, nu vom solicita, nu avem motive politice în coaliţie ca să solicităm aşa ceva. Sigur, în momentul în care ai constatat că nu ai majoritate în Parlament, atunci e greu să încerci mai departe guvernarea fiindcă nu ai cum să asiguri o guvernare coerentă", a conchis preşedintele UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Realitatea TV, că dacă se pierde majoritatea în Parlament soluţia pe care o va propune clasei politice va fi un premier independent, rămânând de văzut dacă partidele vor accepta.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici