Kelemen: Noi am tratat cu foarte mare seriozitate moţiunea de cenzură pe Codul Muncii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că Uniunea a tratat cu "foarte mare seriozitate" moţiunea de cenzură pe Codul Muncii, afirmând că reprezentanţii UDMR nu vor participa la vot, însă vor fi în sală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
6 afișări

Întrebat, marţi, de corespondentul MEDIAFAX, cum comentează declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu, potrivit cărora alianţa la guvernare tratează moţiunea de cenzură pe Codul Muncii cu "oarecare uşurinţă", Kelemen a spus că UDMR a tratat-o cu cea mai mare seriozitate.

"Noi am tratat-o cu foarte mare seriozitate, am discutat şi cum vom proceda, ca să nu fie nicio surpriză, şi nu vom participa la vot, vom fi în sală, vom asigura cvorumul de lucru, vom spune «prezent», dar nu vom ieşi la vot", a spus Kelemen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că alianţa la guvernare tratează moţiunea de cenzură pe Codul Muncii cu "oarecare uşurinţă", menţionând că a chemat PDL la "atenţie şi responsabilitate" şi că speră să nu existe parlamentari PDL care să voteze moţiunea "de dragul populismului".

Preşedintele a spus că subiectul moţiunii de cenzură pe Codul Muncii a fost abordat, alături de modificările la Constituţie, în cea de-a doua parte a reuniunii liderilor PDL desfăşurată duminică.

"Subiectul discutat a fost legat de moţiunea de cenzură pe care mie mi se pare că Alianţa în ansamblul ei o tratează cu oarecare uşurinţă", a spus Băsescu, adăugând că cei din coaliţie "par prea siguri că nimic nu se poate întâmpla la moţiune".

"Eu i-am chemat la atenţie şi responsabilitate pentru că este extrem de important pentru mediul de afaceri, pentru toţi oamenii, ca noul Cod al Muncii să treacă prin Parlament", a spus preşedintele.

El a adăugat că, indiferent ce semnale are, el a chemat "la prudenţă şi atenţie pentru că un eşec legat de trecerea Codului Muncii nu este doar un eşec politic, ci o amânare a reformelor necesare pieţelor muncii".

Preşedintele a spus că răspunsul celor prezenţi la întâlnirea de duminică a fost unul "pozitiv".

"Sper să nu fie surprize şi să vedem parlamentari PDL votând pentru moţiunea de cenzură doar de dragul populismului"

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care va fi dezbătută şi votată miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici