Kelemen: Protocolul va asigura stabilitate, creştere economică, întărirea drepturilor minorităţilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a delarat, miercuri, după semnarea protocolului de coaliţie, că obiectivele Uniunii în acest protocol sunt adoptarea legii minorităţilor în 2011 şi legea privind regândirea regiunilor de dezvoltare în 2012, dar şi modificarea legilor electorale.

Urmărește
5 afișări

Kelemen Hunor a afirmat că UDMR doreşte stabilitate politică şi că, după 2010, Guvernul trebuie să treacă mai departe să aplice măsuri prin care să asigure o creştere economică stabilă, o creştere a nivelului de trai.

El a spus că în protocol au fost preluate măsurile cele mai importante cuprinse în programul de guvernare.

Kelemen Hunor a arătat că pentru UDMR sunt prioritare adoptarea legii minorităţilor, care se află în dezbatere de 5 ani, precizând că aceasta trebuie adoptată în 2011.

Potrivit liderului UDMR, până în 2012 trebuie regândite regiunile de dezvoltare, deoarece în prezent acestea nu mai corespund. "Considerăm că legea alegerilor locale şi alegerilor parlamentare trebuie amendate", a mai spus el.

Kelemen Hunor a adăugat că este convins că acest protocol va asigura o stabilitate politică şi va duce la o creştere economică şi o întărire a drepturilor minorităţilor.

Liderii formaţiunilor din coaliţia guvernamentală au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare parlamentară şi guvernamentală. Documentul a fost semnat de către preşedintele PDL, premierul Emil Boc, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul deputaţilor minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Obiectivele coaliţiei guvernamentale până în 2012 prevăd, între altele, asigurarea creşterii economice, a dezvoltării sociale, inclusiv creşterea pensiilor, dar şi reforma constituţională, modificarea legilor electorale sau adoptarea Statutului minorităţilor, precum şi a taxei de solidaritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici