- Home
- Politic
- TÂRGU MUREŞ, (30.08.2019, 15:18)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kelemen: România a avut un preşedinte hiperactiv, apoi unul care se limitează la dreptul comun
România a avut un preşedinte hiperactiv care a cauzat multe probleme, iar acum are un preşedinte care se limitează doar la dreptul comun, spune liderul UDMR, Kelemen Hunor. „Niciunul dintre aceştia doi nu este destul de bun”, adaugă liderul maghiar.
Urmărește
266 afișări
Kelemen: România a avut un preşedinte hiperactiv, apoi unul care se limitează la dreptul comun
„E nevoie de mai mult respect în cadrul dialogului româno-maghiar, iar unde este respect apare şi încrederea. Cred despre rolul preşedintelui că trebuie să fie pildă, să schimbe mentalitatea oamenilor. Rolul preşedintelui este mult mai mare. România a avut un preşedinte hiperactiv, care a cauzat multe probleme, iar acum are un preşedinte care se limitează doar la dreptul comun. Niciunul dintre aceştia doi nu este destul de bun. România are nevoie de un preşedinte care să poată readuce în societate respectul, stima şi încrederea şi poate facilita restaurarea lucruilor bune care s-au stricat în ultimii ani”, a afirmat Kelemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit acestuia, o campanie prezidenţială nu trebuie să fie despre persoane, ci despre principii şi valori, despre viitor într-o abordare globală.
În opinia lui Kelemen, viitorul preşedinte ar putea să ceară în următorii 5 ani creşterea cu 15% a suprafeţei forestiere sau să regândească să îşi asume un rol de lider în Balcanii de Vest.
„România şi-a pierdut din ponderea politică în zonă. Degeaba aducem rachete noi în ţară, degeaba facem acest scut de protecţie, dacă pleacă oamenii din ţară şi ţara se goleşte. Avem nevoie de modernizare şi dezvoltare, dacă vrem ca România să fie o ţară modernă, preşedintele trebuie să îşi spună părerea despre cercetare, educaţie, infrastructură. Propunerea noastră naţională e valabilă pentru toată ţara. Trebuie să spunem că nu vrem să luăm nimic de la nimeni, vrem să dezvoltăm, vrem să trăim într-o ţară mai bună, un stat drept, o ţară înţeleaptă care se va transforma într-un stat verde şi va respecta drepturile comunităţilor naţionale. Cerem sprijinul şi votul fiecărui cetăţean”, a afirmat Kelemen Hunor.
La finalul discursului său, Kelemen a primit din partea preşedintelui executiv Porcsalmi Balint, care va fi şeful de campanie al UDMR, o şepcuţă albă cu mesajul „România respect again”.
Kelemen Hunor a mai candidat de două ori la prezidenţiale, prima oară în anul 2009, când a obţinut 3,83% din voturi, şi în 2014, când a obţinut 3,47% din voturi.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe