Kelemen: Sunt pentru flexibilizarea legislaţiei în ceea ce priveşte piaţa muncii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la Rimetea, în judeţul Alba, că România are nevoie de flexibilizarea legislaţiei în ceea ce priveşte piaţa muncii, dacă vrea să atragă investiţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
10 afișări

Kelemen Hunor a spus că liderii şi parlamentarii UDMR au discutat în ultima perioadă cu sindicatele şi cu patronatele şi au realizat câteva amendamente care vor fi dezbătute, în zilele următoare, în Guvern.

"Eu sunt pentru flexibilizarea legislaţiei în ceea ce priveşte piaţa muncii, în ceea ce priveşte Codul Muncii, fiindcă România are în acest moment un sistem foarte rigid din acest punct de vedere, cel mai rigid din Uniunea Europeană. Dacă vrem să atragem capital, dacă vrem să atragem investiţii, dacă vrem să mergem în direcţia în care se duce toată Europa, atunci nu avem decât să găsim o soluţie prin care vom proteja pe cei care sunt angajaţi, dar să protejăm şi investitorii şi să flexibilizăm piaţa muncii. Noi am discutat cu sindicatele şi sunt câteva puncte pe care le-am susţinut săptămâna trecută şi le vom susţine şi mâine atât în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă, care trebuie rezolvat printr-o altă lege, nu prin Codul Muncii, şi vom discuta şi în ceea ce priveşte munca la negru şi pedeapsa. Nu vrem sancţiuni penale, vrem sancţiuni administrative şi urmează să mai discutăm luni la şedinţa de Guvern. Dar flexibilizarea muncii este absolut necesară", a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR este în continuare de acord cu asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii, Kelemen Hunor a spus că în mod categoric va trebui ca Executivul să-şi asume răspunderea.

El a afirmat că piaţa muncii din România cere o flexibilizare, iar acest lucru nu se poate face decât prin noul Cod al Muncii, acesta fiind nu o voinţă a premierului sau ministrului Muncii, ci schimbări cerute de evoluţia pieţei muncii.

"Am discutat cu sindicatele şi cu patronatele şi nu cred că 90 la sută sunt împotrivă. Sunt puncte care vor fi criticate în continuare şi sunt puncte care vor fi susţinute în continuare", a spus Kelemen.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii, marţi, 8 martie. Proiectul a fost aprobat în şedinţa de luni a Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici