Kelemen: UDMR nu şi-a trădat niciodată partenerii de guvernare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că Uniunea nu şi-a trădat niciodată partenerii de guvernare, afirmând că dacă s-au supărat şi unii, şi alţii pe UDMR înseamnă că formaţiunea "se află pe calea cea bună".

Urmărește
301 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR nu şi-a trădat niciodată partenerii de guvernare

Kelemen: UDMR nu şi-a trădat niciodată partenerii de guvernare (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) întrunit, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, că, de exemplu, opoziţia s-a supărat pe reprezentanţii UDMR când s-au purtat negocieri pentru preşedinţia Senatului.

"UDMR nu şi-a trădat niciodată partenerii de guvernare, noi nu trădăm, iar dacă cineva se supără pe noi că nu trădăm, e o prostie", a spus Kelemen.

El a adăugat că, în ultima perioadă, şi unii reprezentanţi ai PDL "s-au supărat" pe UDMR deoarece nu a fost de acord cu regionalizarea în forma propusă de democraţi-liberali sau cu votul prin corespondenţă.

"Interesant este că şi unii de la PDL s-au supărat pe noi în ultima vreme pentru că nu am fost de acord ca regionalizarea să fie făcută aşa cum vor ei, alţii pentru că nu am acceptat modificarea Constituţiei pentru restrângerea numărului de parlamentari. Consider că a fost o decizia bună şi când nu am acceptat votul prin corespondenţă", a explicat Kelemen Hunor.

El a adăugat că dacă s-au supărat şi unii, şi alţii, înseamnă că UDMR se află pe calea cea bună.

Totodată, Kelemen Hunor le-a transmis un mesaj celor care se supără pentru că UDMR nu le sprijină anumite iniţiative: "Nu suntem o organizaţie căreia i se pot impune anumite lucruri şi i se poate dicta".

De asemenea, Kelemen a spus că laitmotivul UDMR este interesul comunităţii maghiare din România.

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR s-a întrunit, sâmbătă, în sala Gabor Aron a Bibliotecii Judeţene "Bod Peter", pe ordinea de zi aflându-se raportul politic al preşedintelui Uniunii, Kelemen Hunor, adoptarea a două rezoluţii, una cu privire la diaspora maghiară, şi o alta privind domeniul social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici