Kelemen: UDMR pregăteşte un proiect privind reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori

UDMR pregăteşte un proiect de lege privind reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori, astfel încât resursele financiare să fie lăsate la angajator pentru a crea locuri de muncă şi pentru a stimula investiţiile, a anunţat, duminică, liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

1 afișare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Sfântu Gheorghe, că UDMR nu susţine iniţiativa privind scăderea TVA la alimente.

"Din punctul nostru (UDMR-n.r.) de vedere, în 2011 nu putem lua în calcul reducerea TVA la alimente şi în niciun caz nu la 5 la sută, fiindcă nu avem posibilitate de a mări deficitul bugetar şi în momentul în care începe o creştere economică lentă, dar sigură, nu asta este modalitatea de schimba regimul fiscalităţii", a afirmat liderul UDMR.

El a spus că, în schimb, UDMR are în vedere alte măsuri în domeniul fiscalităţii.

"Noi ne gândim la alte schimbări în zona fiscalităţii. Ne gândim foarte serios ca, cel târziu în luna mai, să adoptăm un proiect de lege privind reducerea contribuţiilor sociale pe partea angajatorilor cu de la 1,5 până la 3 procente. Acum facem analizele şi asta va fi prima măsură în privinţa reducerii fiscalităţii, cu scopul de a lăsa resursele financiare la angajator pentru a crea locuri de muncă şi pentru a stimula investiţiile", a spus preşedintele UDMR.

În ceea ce priveşte pactul pentru Euro+, Kelemen Hunor a precizat că urmează ca UDMR să analizeze documentul, dar, în opinia sa, este o măsură corectă la nivelul UE.

"Trebuie să vedem textul, să vedem cum mergem mai departe, dar asta este măsura corectă şi înţelegerea este corectă la nivelul Uniunii Europene", a adăugat liderul UDMR.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, la Bruxelles, că România a aderat la pactul pentru Euro+, denumit anterior pactul pentru competitivitate, el apreciind că obiectivele acestuia confirmă că "nu s-a greşit în abordarea politicilor" adoptate de Guvernul României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici