„Vom stabili luni la coaliţie şi vom avea poziţie comună în coaliţie în momentul votului, dar eu cred că ceea ce am făcut până acum, strategia urmărită a fost una bună şi vom propune să ne comportăm cum ne-am comportat şi data trecută, adică să fim prezenţi în sală, să spunem prezent, asigurăm cvorumul, dar nu participăm la vot”, a declarat liderul UDMR, întrebat despre atitudinea pe care o vor avea parlamentarii Uniunii la votul asupra viitoarei moţiuni de cenzură.
Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune la asumarea răspunderii pe Codul Muncii şi vor avea acelaşi comportament de a sta în bănci la vot, pentru a dovedi că „Uniunea Socialistă nu are forţă de a impune un alt guvern”, a declarat Sever Voinescu.
Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat, luni, după şedinţa BPN, că nu există niciun dubiu că moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune la asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii va cădea, arătând că parlamentarii PDL vor urma acelaşi comportament politic ca în cazul celelorlalte moţiuni de cenzură.
Guvernul şi-a angajat, marţi dimineaţă, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Opoziţia a anunţat deja că va depune o moţiune de cenzură.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat, joi, la Craiova, că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că „aritmetica este seacă, este dură”.