Kelemen: Vom propune ca toţi parlamentarii coaliţiei să nu voteze la moţiunea de cenzură

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că Uniunea va propune ca parlamentarii puterii să fie prezenţi în sală, dar să nu voteze la dezbaterea unei eventuale moţiuni de cenzură depusă de USL în urma asumării răspunderii Guvernului în Parlament pe Codul Muncii.

Urmărește
4 afișări

"Vom stabili luni la coaliţie şi vom avea poziţie comună în coaliţie în momentul votului, dar eu cred că ceea ce am făcut până acum, strategia urmărită a fost una bună şi vom propune să ne comportăm cum ne-am comportat şi data trecută, adică să fim prezenţi în sală, să spunem prezent, asigurăm cvorumul, dar nu participăm la vot", a declarat liderul UDMR, întrebat despre atitudinea pe care o vor avea parlamentarii Uniunii la votul asupra viitoarei moţiuni de cenzură.

Parlamentarii PDL vor fi prezenţi la moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune la asumarea răspunderii pe Codul Muncii şi vor avea acelaşi comportament de a sta în bănci la vot, pentru a dovedi că "Uniunea Socialistă nu are forţă de a impune un alt guvern", a declarat Sever Voinescu.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a precizat, luni, după şedinţa BPN, că nu există niciun dubiu că moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune la asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii va cădea, arătând că parlamentarii PDL vor urma acelaşi comportament politic ca în cazul celelorlalte moţiuni de cenzură.

Guvernul şi-a angajat, marţi dimineaţă, răspunderea în Parlament asupra proiectului noului Cod al Muncii. Opoziţia a anunţat deja că va depune o moţiune de cenzură.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat, joi, la Craiova, că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că "aritmetica este seacă, este dură".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici