- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.10.2016, 18:49)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Kiska: Cotele privind migranţii, o temă politică moartă. Iohannis: Să căutăm soluţii comune
Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, a declarat luni la Bucureşti că subiectul cotelor privind migranţii este ''o temă politică moartă'', în vreme ce preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să caute soluţii comune, nu care divizează.
Urmărește
509 afișări
Kiska: Cotele privind migranţii, o temă politică moartă. Iohannis: Să căutăm soluţii comune
Întrebat ce măsură a discutat cu Klaus Iohannis despre posibilitatea ca cele două ţări să construiască, eventual, un plan comun pentru a determina Uniunea Europeană să ia în considerare, mai degrabă, cotele voluntare de preluare a refugiaţilor, preşedintele Slovaciei a replicat: ''Cotele privind migranţii au fost o propunere nefericită, o soluţie nefericită şi personal le consider o temă politică moartă''.
La rândul său, preşedintele României a arătat că migraţia este o problemă care poate să fie rezolvată doar dacă mergem la sursă - dacă Siria va fi pacificată, dacă partenerii şi cei care însă nu sunt parteneri din Africa vor primi un ajutor substanţial pentru dezvoltare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în prima lună din an
-
Ion Cristoiu: Un american rătăcit în Uniunea Sovietică
-
Apple oferă reduceri rare la iPhone-uri într-o ţară mare. Motivul din spatele deciziei
''În rest, suntem de părere că Europa are nevoie de frontiere externe sigure, şi aici România cu siguranţă joacă un rol foarte pozitiv. Noi am dovedit, chiar şi în ultima perioadă, că ştim foarte bine să apărăm frontiera externă a Uniunii, ştim foarte bine cum să procedăm în cazul unor treceri clandestine în România. Cred că este important ca în Europa să căutăm soluţii comune, să terminăm odată cu abordările care divizează Uniunea şi să căutăm soluţii care ne readuc împreună din nou. Această chestiune a migraţiei şi felul în care îi tratăm pe imigranţi, din păcate, a devenit o chestiune care divide Europa şi nu aduce niciun fel de soluţie. Trebuie să găsim o altă abordare, mai bună, comună şi eficientă'', a accentuat şeful statului.
Preşedintele slovac a revenit şi a remarcat că uneori ''se mai aud dinspre partea Pactului de la Vişegrad diferite puncte de vedere referitoare la criza migranţilor''.
''Eu sunt convins, ca şi preşedinte al ţării noastre, că, aşa cum oamenii care sunt de succes, trebuie din punct de vedere moral, să ajute oamenii cu probleme, astfel fiecare ţară de succes trebuie să aibă în vedere cum poate să ajute oamenii care fug din faţa morţii şi a ororilor. Este o obligaţie morală a noastră. Iar a doua observaţie este solidaritatea. Şi România, precum şi Slovacia, avem graniţă cu Ucraina. Noi putem să ne imaginăm dacă în Ucraina ar apărea o criză imensă, iar pe teritoriul Slovaciei ar intra câteva sute de mii de refugiaţi din Ucraina, că vom cere şi noi ajutor la rândul nostru. Vom cere restului ţărilor europene solidaritate, o rezolvare comună, aşa cum şi noi astăzi trebuie să ne comportăm la fel faţă de ţările care au probleme cu criza migraţională şi, benevol, în baza solidarităţii, să ajutăm şi să întindem o mână'', a concluzionat Kiska.
Slovacia a depus în decembrie 2015 plângere la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) împotriva deciziei Uniunii Europene de redistribuire a 120.000 de solicitanţi de azil între statele membre ale Uniunii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:04
Apple va plăti 95 de milioane de dolari pentru a soluţiona procesul care acuză asistentul Siri
-
astăzi, 09:04