Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur piaţa drogurilor

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanţe psihoactive, cu consecinţa decesului unei persoane. De asemenea, legea conţine sancţiuni sporite pentru consum sau finanţarea traficului şi consumului de droguri.

280 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur piaţa drogurilor

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege care incriminează dur consumul de droguri

Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Legea a fost adoptată pe 14 mai de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Legea, iniţiată de senatorul Robert Cazanciuc, propune pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanţe psihoactive, cu consecinţa decesului unei persoane.

Actul prevede, de asemenea, sancţiuni sporite pentru operaţiuni ilegale cu astfel de substanţe, îndemnul la consum sau finanţarea traficului şi consumului de droguri.

Astfel, se instituie circumstanţe agravante pentru furnizarea de droguri minorilor şi pentru facilitarea consumului în diverse locaţii.

Proprietarii, chiriaşii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri riscă până la 5 ani de închisoare. De asemenea, propunerea prevede majorarea cu o treime a pedepselor în cazul traficanţilor care operează în locuri sensibile, precum spitale, şcoli sau penitenciare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici