- Home
- Politic
- (14.01.2021, 17:10)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Când revin elevii în sala de clasă? Anunţul lui Klaus Iohannis, în urma discuţiilor despre redeschiderea şcolilor
- Klaus Iohannis a susţinut joi, 14 ianuarie, declaraţii la Palatul Cotroceni.
- Preşedintele s-a consultat cu miniştrii cabinetului Cîţu despre data de revenire fizică la şcoală.
- Iohannis: Începând din semestrul al doilea, majoritatea şcolilor se vor redeschide.
- Fiecare universitate va decide dacă permite studenţilor să revină la cursuri în format fizic
- În data de 2 februarie se va face o reevaluare a situaţiei pandemice.
Urmărește
13741 afișări
Klaus Iohannis, despre redeschiderea şcolilor
Elevii se întorc la şcoală, din 8 februarie, a anunţat, joi, preşedintele Klaus Iohannis, acesta precizând că majoritatea şcolilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuţiile cu ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, dr. Raed Arafat şi dr. Adriana Pistol.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul discuţiilor avute cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.
Decizia de azi înseamnă că majoritatea şcolilor se deschid şi elevii se întorc la şcoală.
Ce se întâmplă cu învăţământul universitar
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că fiecare universitate decide, în funcţie de specific, dacă permite studenţilor să revină la cursuri în format fizic, dată fiind autonomia universitară. Universităţile se pot alinia, însă, scenariului din postuniversitar.
„Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, după anunţul privind redeschiderea şcolilor şi revenirea elevilor la şcoală din 8 februrie.
Potrivit preşedintelui, universităţile sunt libere să se alinieze scenariului după care funcţionează şi instituţiile de învăţământ preuniversitar.
„Este foarte important de ştiut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situaţia pandemică nu se înrăutăţeşte grav. Trebuie să respectăm restricţiile şi, apropo de restricţii, se schimbă evaluarea pentru şcoli, însă toate celelalte măsuri rămân în vigoare. Nu se schimbă nimic altceva decât evaluarea pentru şcoli”, a mai spus Klaus Iohannis.
Preşedintele a avertizat că în data de 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, se va face o reevaluare a situaţiei pandemice pentru a şti cu exactitate dacă rămâne definitivă data de 8 februarie pentru redeschiderea şcolilor.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că este nevoie de deschiderea şcolilor, de o decizie responsabilă „pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate”.
„Este o decizie extrem de importantă, cea a deschiderii şcolilor în semestrul 2, după un anumit scenariu. Am spus că nu excludem niciunul dintre scenarii: nici deschiderea prioritară în zonele cu rată de infectare mai scăzută, nici deschiderea prioritară în şcoli primare şi grădiniţe, nici prioritatea acordată elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a, nici orice alt scenariu sau combinaţie între acestea. Este o decizie responsabilă pe fâşia foarte îngustă dintre dreptul la educaţie şi dreptul la sănătate. Aceste lucruri se vor discuta astăzi (joi – n.r.) şi vom vedea care sunt concluziile. Noi, e clar, vom veni cu realităţile din educaţie la această discuţie”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.
Acesta a afirmat că îşi doreşte deschiderea şcolilor, „nu numai pentru intrarea în normalitate, ci şi pentru a putea recupera din pierderile generate de predarea online”.
„Nu poţi să recuperezi pierderile generate de online tot în online. Deci ai nevoie de şcoli deschise, ai nevoie de implicarea fiecărui cadru didactic în acţiuni remediale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe