Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială la Chişinău cu ocazia Zilei Limbii Române

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua sâmbătă o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, transmite Administraţia Prezidenţială.
  • Vizita are loc inclusiv în contextul în care România şi Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române pe data de 31 august.
Urmărește
2282 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis efectuează o vizită oficială la Chişinău cu ocazia Zilei Limbii Române

„Preşedintele Klaus Iohannis va transmite la Chişinău un mesaj ferm de sprijin şi de încurajare pentru autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată adaugă că şeful statului va face un apel către toţi partenerii internaţionali pentru continuarea oferirii de asistenţă comprehensivă, predictibilă şi susţinută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei şi al tuturor riscurilor care decurg din această situaţie de securitate complexă.

Cei doi preşedinţi vor semna, cu prilejul vizitei, „Declaraţia comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova”, care defineşte şi întăreşte cooperarea bilaterală în acest domeniu vital pentru consolidarea şi protejarea democraţiei şi a stabilităţii Republicii Moldova.

Programul vizitei la Chişinău

Klaus Iohannis va fi primit de Maia Sandu la Preşedinţia Republicii Moldova la ora 11:00. Sunt programate convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale şi Ceremonia semnării Declaraţiei Comune a Preşedintelui României şi a Preşedintelui Republicii Moldova cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienţei Republicii Moldova.

În jurul orei 12:00 ar urma să aibă loc declaraţii de presă comune.

Klaus Iohannis va depune apoi un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, în jurul orei 12:35.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici