Klaus Iohannis, pompierilor: Societatea vă este recunoscătoare

Societatea vă este recunoscătoare pentru dăruirea cu care vă îndepliniţi sarcinile încredinţate şi pentru sacrificiile uriaşe pe care le faceţi pentru salvarea de vieţi omeneşti, precum şi pentru protejarea bunurilor puse în pericol, le-a transmis Klaus Iohannis pompierilor.

Urmărește
60 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, pompierilor: Societatea vă este recunoscătoare

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu prilejul Zilei Pompierilor.

„Celebrăm astăzi curajul şi devotamentul pompierilor români, care îşi riscă viaţa pentru salvarea semenilor, şi onorăm sacrificiul tuturor celor care au pierit în timpul intervenţiilor la dezastre, în lupta cu flăcările sau în urma unor accidente grave. În ultimii ani, numărul situaţiilor de urgenţă este în creştere, ceea ce presupune că intervenţiile pentru gestionarea acestora au devenit tot mai dese. În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, componentă a Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă şi parte a forţelor de protecţie ale Sistemului Naţional de Securitate, s-a adaptat continuu la noile realităţi şi a reuşit să-şi menţină la nivel ridicat capacitatea de răspuns”, afirmă Klaus Iohannis.

El aminteşte că România participă activ la procesul de creare a Capacităţii Europene de Răspuns la Urgenţă şi de perfecţionare a mecanismului naţional de management integrat privind asistenţa internaţională, precum şi la misiunile internaţionale de asistenţă desfăşurate în baza Mecanismului European de Protecţie Civilă.

„În cadrul acestor intervenţii, pompierii militari au dat dovadă de profesionalism, curaj şi dăruire în îndeplinirea misiunilor internaţionale, executate în condiţii deosebit de dificile şi cu un grad ridicat de risc. De altfel, participarea în acest an a pompierilor români la misiunile de sprijinire a autorităţilor elene şi franceze în prevenirea şi stingerea incendiilor a fost deosebit de apreciată, evidenţiind solidaritatea României faţă de cele două naţiuni. În ultimii ani s-au făcut importante investiţii în tehnică şi infrastructură, care corespund celor mai exigente cerinţe de siguranţă pe timpul intervenţiilor şi de pregătire şi instruire a personalului. Sunt convins că înzestrarea cu tehnică modernă de intervenţie va continua, astfel încât serviciile oferite celor aflaţi în dificultate să se menţină la cele mai înalte standarde. Societatea vă este recunoscătoare pentru dăruirea cu care vă îndepliniţi sarcinile încredinţate şi pentru sacrificiile uriaşe pe care le faceţi pentru salvarea de vieţi omeneşti, precum şi pentru protejarea bunurilor puse în pericol”, încheie Iohannis.

Mesajul a fost prezentat de Ion Oprişor, Consilier Prezidenţial - Departamentul Securităţii Naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici