- Home
- Politic
- CÂMPIA TURZII, JUD. CLUJ, (16.10.2015, 18:44)
- , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Klemm: Când România va primi prima tranşă de avioane F-16 vom avea un alt loc pe care-l numim acasă
Americanii vor avea un alt loc pe care-l vor putea numi "acasă", când România va primi prima tranşă de avioane F-16, respectiv în septembrie anul viitor, spune ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, adăugând că autorităţile române îşi doresc să aibă mai multe escadrile de astfel de aparate.
Urmărește
4537 afișări
Klemm: Când România va primi prima tranşă de avioane F-16 vom avea un alt loc pe care-l numim acasă
Hans Klemm a declarat, vineri, la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, că decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost înţeleaptă din partea României.
"Evenimentul de azi («Exerciţiul bilateral româno-american Dacian Viper 2015 - n.r.») arată impactul parteneriatului de stat cu efectele pe termen lung ale viitorului program al României de înzestrare cu avioane F-16 şi ale priorităţilor securităţii naţionale. (…) Foarte curând vom avea un alt loc pe care să îl numim «acasă», după ce România va primi prima tranşă de avioane F-16, în septembrie 2016. Anticipez şi ştiu că liderii României speră ca, la un moment dat, România să aibă trei sau patru escadrile diferite de avioane F-16, astfel încât să fie printre cele mai bune forţe aeriene din regiune. Decizia de a achiziţiona avioane F-16 a fost una înţeleaptă din partea României, din mai multe motive, principalul fiind că acest avion multirol este cel pe care militarii americani zboară şi îl cunosc cel mai bine”, a spus Klemm.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Potrivit acestuia, prin continuarea rotaţiilor forţelor aeriene americane în România, intenţia SUA este de a-i învăţa pe militarii români tot ceea ce ştiu despre acest tip de avion.
Hans Klemm a participat, vineri, alături de adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, şi de ministrul Apărării, Mircea Duşă, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului bilateral româno-american "Dacian Viper 2015”.
Avioanele F-16 achiziţionate din Portugalia vor avea resurse de zbor în medie de peste 4.500 de ore de zbor fiecare, iar perioada de exploatare va fi de minimum 20 de ani, în condiţiile unui nivel de instruire de minimum 200 de ore de zbor pe avion.
Aeronavele vor fi modernizate la standardul F-16 MLU M5.2 şi vor fi operaţionale din 2017, iar pregătirea piloţilor va fi făcută în două etape. Primii militari ai Forţelor Aeriene Române, respectiv 23 de ofiţeri şi maiştri militari din Forţele Aeriene, au plecat în Portugalia în luna septembrie a anului trecut, pentru un curs de pregătire pentru trecerea pe aeronave F-16. Cursul, organizat la Baza 5 Aeriană din Monte Real, este format din mai multe module şi se desfăşoară în mai multe serii, la care vor participa peste 80 de militari români, pe o durată de aproximativ doi ani.
Potrivit MApN, pentru realizarea capabilităţii operaţionale aeriene potrivit Legii 240/2013 este necesară şi realizarea unei infrastructuri în bazele aeriene pentru operarea avioanelor F-16. În acest sens, au fost iniţiate proiecte finanţate prin programul NATO de investiţii de securitate, precum şi prin proiecte de infrastructură care se vor realiza prin investiţii naţionale în perioada 2014-2016.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe