- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lakatos (UDMR) susţine că s-a anunţat cu o zi înainte că avionul în care era Boc va întârzia
Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter, pasager în avionul cu care Emil Boc a ajuns, miercuri, la Oradea şi despre a cărui decolare parlamentari PSD şi PNL acuză că a întârziat din cauza delegaţiei premierului, susţine că s-a anunţat cu 24 de ore înainte că aeronava va pleca mai târziu.
Pasager în avionul cu care Emil Boc şi alţi membri ai PDL au ajuns, miercuri seară, la Oradea, cursă care a decolat cu 35 de minute mai târziu, deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că el a ştiut că aeronava va avea o întârziere, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"S-a anunţat cu 24 de ore înainte întârzierea. Eu mi-am cumpărat bilet marţi la prânz şi mi s-a comunicat că ora de plecare va fi 17.50. Aşa a apărut şi pe bilet", a declarat Lakatos.
Parlamentarul UDMR a susţinut că premierul Emil Boc a ajuns la aeroportul din Bucureşti cu aproximativ zece minute înainte de ora iniţială de decolare, adică pe la 17.05.
"Am văzut că a intrat în microbuzul cu care a mers la avion toată lumea. Poate că e populism, dar eu zic că a ţinut cont şi de părerea mass-media", a spus deputatul, făcând referire la faptul că premierul a fost acuzat în presă că se foloseşte de bani publici şi de mijloacele de transport ale Guvernului în campania internă a PDL.
Cât despre faptul că Tarom a folosit în cursa de miercuri spre Oradea o aeronavă mai mare decât de obicei, Lakatos a spus că acest lucru nu este inedit.
"S-a mai întâmplat şi în alte situaţii", a spus deputatul, precizând că "avionul a fost plin".
Tot joi, deputatul Lucia Varga şi senatorul Cornel Popa, ambii de la PNL, au afirmat, într-o conferinţă de presă, că delegaţia condusă de Emil Boc a determinat o întârziere de circa 50 de minute a cursei Tarom şi că pasagerii au fost nevoiţi să aştepte deoarece ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, au sosit la Aeroportul "Henri Coandă" după ora programată pentru decolarea spre Oradea.
"Simpla prezenţă a lui Boc pe Aeroportul din Bucureşti a fost suficientă pentru a se crea un haos în ce priveşte corectitudinea zborului. A trebuit să aşteptăm, fără să fim anunţaţi în prealabil, pentru ca alaiul de PDL-işti să prindă avionul", a spus senatorul Cornel Popa.
Liderul PNL Bihor a afirmat că liderii PDL erau escortaţi la Aeroportul din Bucureşti de maşinile Serviciului de Pază şi Protecţie şi că foloseau maşini de la Guvern şi Parlament.
"Toţi se deplasează în stânga şi-n dreapta, de-a lungul şi de-a latul României, pe bani publici. Microbuzul cu care s-a deplasat la aeroport a fost însoţit de maşina Guvernului. În incinta aeroportului nu puteai arunca un ac din cauza maşinilor mai mult sau mai puţin blindate ale micului politician", a spus Cornel Popa.
El a adăugat că, pe de altă parte, aeronava Tarom destinată în mod obişnuit curselor de pe ruta Bucureşti - Oradea, un ATR 42, a fost înlocuită cu una mai mare, tip ATR 72, "ca să încapă toată camarila lui Boc", şi că la îmbarcare pasagerii care aveau bilete au fost ridicaţi de pe locurile lor pentru a fi înghesuiţi în partea din faţă, astfel încât în spate să fie aşezaţi demnitarii PDL, cu instituirea unor rânduri de siguranţă între cele două sectoare.
De asemenea, a spus Popa, pasagerii nu au fost înştiinţaţi despre întârzierea cu care urma să decoleze avionul decât în momentul când au ajuns la aeroport, cu toate că Tarom avea datele de contact ale pasagerilor.
Premierul Emil Boc a mers, miercuri seară, la Oradea, pentru a-şi prezenta moţiunea pentru candidatura la conducerea PDL.
Deputatul PSD Bihor Ioan Roman, care a călătorit cu acelaşi avion în care se afla delegaţia PDL, declara, miercuri seara, agenţiei MEDIAFAX că un pasager al cursei i-a bătut premierului obrazul în semn de nemulţumire că avionul a decolat cu întârziere din cauza unor membri ai delegaţiei care îl însoţeau pe Boc.
"Vrând să pară popular, domnul Boc nu a luat microbuzul pentru VIP de la terminalul de îmbarcare şi s-a urcat în microbuzul cu care se îndreptau spre avion pasagerii de rând. În microbuz, un bărbat cu barbă, în jur de 50 - 55 de ani, i-a bătut obrazul lui Boc în semn că asta este nesimţire. Premierul s-a uitat spre bărbat, dar nu a avut replică şi şi-a întors privirea spre direcţia opusă", spunea deputatul.
Roman afirma că pasagerii au fost nemulţumiţi că avionul a trebuit să decoleze cu o întârziere de aproximativ 50 de minute, deoarece au întârziat la aeroport Elena Udrea, Roberta Anastase şi Anca Boagiu.
El adăuga că pasagerii au fost nemulţumiţi şi de faptul că au fost obligaţi să renunţe la locurile pentru care aveau bilete astfel încât să fie mutaţi în partea din faţă a aeronavei, iar delegaţia PDL să ocupe locurile din spate, iar între pasagerii obişnuiţi care aveau bilete cumpărate din timp şi membrii PDL a fost instituită o zonă de siguranţă de trei rânduri de scaune în stânga şi în dreapta culoarului.
Compania Tarom susţine că întârzierea decolării spre Oradea a avionului în care s-au aflat şi premierul Boc cu membrii delegaţiei a fost generată de schimbarea în prealabil a aeronavei, urmare a numărului mare de cereri pentru această cursă, şi că pasagerii au fost informaţi în salonul de îmbarcare.
Operatorul aerian a transmis, joi, un comunicat în care arată că, cu 24 de ore înainte de plecarea cursei Bucureşti-Oradea din 4 mai, a fost luată decizia de schimbare a tipului de aeronavă cu un alt avion de capacitate mai mare, din cauza cererilor numeroase pentru această cursă. S-a alocat, astfel, un avion ATR 72-500, de 68 locuri, în locul avionului ATR 42-500, cu o capacitate de 48 locuri, motiv pentru care, susţine Tarom, a apărut o întârziere de 35 minute în programul de zbor.
"Obligaţia de informare a pasagerilor cu privire la modificările de orar revine agenţilor emitenţi de bilete. În plus, pasagerii au fost informaţi de această modificare în salonul de îmbarcare. Ne cerem scuze pasagerilor afectaţi de această întârziere pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că una din priorităţile noastre este să respectăm întotdeauna orarul de zbor şi să asigurăm servicii optime", transmite Tarom.
În acelaşi timp însă, compania aeriană arată că o astfel de modificare de orar este considerată "o operaţiune curentă" şi nu depăşeşte două ore, conform regulamentului Comisiei Europene EC261/2004, în condiţiile în care drepturile pasagerilor "se aplică" pentru întârzieri mai mari de două ore.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Va deveni armata obligatorie în România? Răspunsul ministrului Angel Tîlvăr
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO