Lansare de carte „Viitorul război şi apărarea Europei”. Generalul-locotenent (rez.) Ben Hodges: Cred că posibilitatea unui conflict cu China este foarte reală

„Cartea aceasta este un semnal de trezire la realitate, este o carte despre turnurile periculoase pe care le rezervă viitorul, despre viitorul Europei”, susţin autorii. Volumul subliniază în mod clar şi succint nevoia urgentă de a acţiona cât mai repede, de a accepta ameninţările reale cu care Europa se confruntă sau ar putea ajunge să se confrunte dacă nu va lua măsuri imediate.

Urmărește
1362 afișări
Imaginea articolului Lansare de carte „Viitorul război şi apărarea Europei”. Generalul-locotenent (rez.) Ben Hodges: Cred că posibilitatea unui conflict cu China este foarte reală
New Strategy Center a lansat joi, 1 septembrie, volumul Viitorul război şi apărarea Europei, scris de experţii americani în securitate şi relaţii internaţionale, Generalul (rez.) John R. Allen şi Generalul-locotenent (rez.) Ben Hodges, precum şi de profesorul britanic Julian Lindley-French. Evenimentul a avut loc în prezenţa unuia dintre autori, Generalul-locotenent (rez.) Ben Hodges, şi s-a desfăşurat în campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, în marja conferinţei Black Sea and Balkans Security Forum 2022, care are loc pe 2 şi 3 septembrie.
 
Viitorul război şi apărarea Europei a apărut în engleză şi germană (şi urmează să apară şi în ucraineană), iar acum a fost publicată în limba română la Editura Militară, la iniţiativa New Strategy Center.
 
 Volumul porneşte de la un scenariu sumbru: în anul 2030, Rusia, susţinută de China, atacă o Europă răpusă după bătălia cu pandemia de „Covid-29”. În ciuda sprijinului oferit de Statele Unite în acest context, Europa este, cu toate acestea, învinsă. Întrebarea centrală pe care autorii încearcă să o răspundă este cum pot fi pacea, libertatea şi securitatea garantate în Europa pe termen lung. Cartea subliniază faptul că atât Europa, cât şi aliaţii săi, se confruntă în prezent cu o serie de provocări, exacerbate de crize precum pandemia de Covid-19 şi noile tehnologii şi, mai recent, de agresiunea Rusiei în Ucraina, care au lăsat Europa şi mai vulnerabilă decât era înainte. Soluţia propusă de cei trei experţi este o alianţă transatlantică adaptată la noul context strategic, sprijinită de un parteneriat NATO-UE autentic şi o cooperare strategică inovatoare între sectorul public şi cel privat, cu intenţia de a consolida apărarea Europei. 
 
Prezent la evenimentul de lansare, generalul-locotenent (rez.) Ben Hodges a vorbit despre viitoarele posibile conflicte pe care SUA sau Europa le-ar putea întâmpina şi despre cum ar putea liderii lumii să le prevină.
 
„Vom avea parte de provocări... sper să mă înşel, dar asta cred. Nu pentru că vrem noi, ci pentru că preşedintele Xi şi partidul său vor asta. Azi, ei (n.r. chinezii) construiesc nave cu aceeaşi rapiditate cu care o făceam noi în cel de-Al Doilea Război Mondial, 24/7, non-stop. Nu aşa se construiesc navele în mod normal. Cred că preşedintele Xi – care în octombrie va începe cel de-al treilea mandat – este foarte determinat spre a obţine ce-şi doreşte. Cred că posibilitatea unui conflict cu China este foarte reală. Ce are asta de-a  face cu aliaţii europeni? Ei bine, Europa va trebui să poată să facă faţă Rusiei şi altor provocări fără prea mult ajutor din partea SUA, dacă noi (n.r. SUA) am fi într-un conflict cu China. Ceea ce avem noi (n.r. americanii) în Europa, nu prea este necesar în Pacific. Eu cred că ceea ce avem noi acum aici (n.r. echipamente militare în Europa), va continua să fie aici (n.r. în eventualitatea unui conflict cu China), dar Forţele Aeriene, Navale, Informaţiile, Forţele Speciale... multe dintre ele vor fi necesare în Pacific”, a declarat Hodges, subliniind importanţa prevenirii conflictelor.
 
„Când demonstrezi că nu eşti pregătit, că nu eşti serios, ai de-a face cu 24 februarie (n.r data invaziei Rusiei în Ucraina)”, a continuat generalul-locotenent (rez.) Hodges.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici