Lasconi, după ce Austria a refuzat din nou aderarea României la Schengen: Să punem piciorul în prag

„E timpul să punem piciorul în prag”, spune, joi, preşedintele USR, Elena Laconi, după ce ministrul austriac de interne a declarat că nu crede că este momentul ca România să fie admisă în Schengen.

Urmărește
467 afișări
Imaginea articolului Lasconi, după ce Austria a refuzat din nou aderarea României la Schengen: Să punem piciorul în prag

Lasconi, după ce Austria a refuzat din nou aderarea României la Schengen: Să punem piciorul în prag

„România este din nou umilită de Austria, iar liderii noştri, cei care ar fi trebuit să se bată pentru interesele noastre, stau ascunşi în fotolii confortabile. (...) Marcel Ciolacu s-a mulţumit să ne vândă iluzii ieftine. A vândut eşecul aderării României la Spaţiul Schengen Aerian pe post de victorie. Aderarea doar cu spaţiul aerian nu ajută transportatorii care stau la cozi interminabile la graniţe. Nu ajută miile de antreprenori care continuă să piardă milioane de euro din cauza întârzierilor. E timpul să punem piciorul în prag”, spune Lasconi, pe Facebook.

Aceasta crede că România are nevoie de lideri puternici care să ştie să negocieze, să folosească toate pârghiile, inclusiv economice, pentru a obliga Austria să renunţe la acest „veto”.

„Ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile. În timp ce România rămâne blocată la poarta Europei, Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu se fac că plouă. Nu am văzut niciun plan concret, nicio măsură fermă adoptată care să garanteze că România intră în Schengen până la sfârşitul anului. E ca şi cum am aştepta să ne umilească în continuare Austria”, mai spune Lasconi.

Gerhard Karner, ministrul de Interne al Austriei, a spus, la Consiliul JAI, nu crede că este momentul ca România să fie admisă în Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici