Lăzăroiu: Noi am propus ca dezbaterile să fie între primii trei candidaţi

Staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu a propus ca la dezbaterile electorale să participe candidaţii clasaţi pe primele trei locuri în sondajele de opinie, a declarat, la Antena 3, Sebastian Lăzăroiu, menţionând că urmează să aibă loc două astfel de întâlniri, miercuri şi vineri.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Noi am propus ca dezbaterile să fie între primii trei candidaţi

Staff-ul de campanie al lui Traian Băsescu a propus ca la dezbaterile electorale să participe candidaţii clasaţi pe primele trei locuri în sondajele de opinie (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Noi am propus ca această confruntare să fie între primii trei clasaţi conform sondajelor de opinie - candidaţii PDL, PSD şi PNL. Am propus asta, cei de la PNL au acceptat, noi suntem de acord, practic urmează să aibă loc două dezbateri cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje mâine (miercuri - n.r.) şi vineri. PSD înţeleg că nu a dorit dezbaterea în trei candidaţi, dar ei se pot răzgândi până mâine, se pot răzgândi şi până vineri, deci e timp", a susţinut Lăzăroiu.

Lăzăroiu a menţionat că PDL a propus "un criteriu obiectiv, potrivit sondajelor primii trei candidaţi cumulează 80% din preferinţe".

"Deci, atunci e corect să aplicăm acest criteriu, nu stabilim praguri arbitrare", a menţionat el.

"Nu s-a stabilit ora, dar locaţia probabil va rămâne tot Palatul Parlamentului", a precizat Lăzăroiu.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Antena 3, că discuţiile despre dezbatere sunt anevoioase pentru că Mircea "Geoană nu vrea în ruptul capului o dezbatere în trei, Băsescu nu vrea în ruptul capului o dezbatere în cinci".

Antonescu a explicat că în discuţiile staff-urilor au existat "două poziţii aparent ireconciliabile: Mircea Geoană vrea una sau două dezbateri cu cinci candidaţi: al PSD, al PDL, al PNL, al UDMR şi Sorin Oprescu, iar, de cealalată parte, şeful statului ar insista pentru a exista una sau două dezbateri între primii trei: Băsescu-Geoană-Antonescu".

Prezidenţiabilul PNL şi-a arătat disponibilitatea de a participa la o dezbatere în cinci şi la una în trei, adăugând că, dacă va trebui să opteze pentru o singură variantă, va opta pentru o dezbatere între primii trei clasaţi, motivând că acesta ar fi interesul publicului.

Romeo Stavarache, şeful de campanie al lui Crin Antonescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că staff-urile candidaţilor au stabilit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri, cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje.

Detaliile privind organizatorul, formatul şi moderatorul pentru dezbaterea de miercuri urmează să fie stabilite miercuri dimineaţa, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, că staff-urile de campanie au convenit asupra orei 20.00 pentru dezbaterea de miercuri cu cei mai importanţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, locaţia urmând să fie Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici