Lăzăroiu: O soluţie pentru lansarea pe orbită a PDL este "aruncarea peste bord a celor grei"

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 8 martie.)

Urmărește
7 afișări

Consilierul prezidenţial pe probleme politice, Sebastian Lăzăroiu, afirmă, într-o postare pe un blog, că o soluţie pentru lansarea pe orbită a "navetei spaţiale" PDL este a înjumătăţi greutatea acesteia, adică "aruncarea peste bord a celor grei".

Lăzăroiu afirmă că PDL se află acum în repaus, undeva la 15% şi ar trebui să se ridice undeva la 30%, de unde a coborât.

"Pentru asta e nevoie de o energie care să îl propulseze. E nevoie de o accelerare care să învingă inerţia şi masa mare acumulată. Timpul necesar pentru a atinge 30% este de un an, adică până la alegerile locale. Acceleraţia necesară fiind foarte mare pentru a dubla scorul, înseamnă că vom avea o forţă G foarte puternică ce va acţiona asupra organizaţiei în ansamblu şi asupra membrilor săi. Şi nu toţi vor supravieţui. Dar e important ca naveta să reziste acţiunii forţei G", scrie Lăzăroiu, în articolul "PDL. May the (G)-Force be with you!", pe care l-a ilustrat cu o fotografie din filmul "Star Wars".

El menţionează că una dintre propunerile de atingere a acceleraţiei necesare pentru a ieşi din "butoiul gravitaţional", având în vedere timpul scurt rămas, dar şi cantitatea de combustibil de care e nevoie pentru a genera masă de reacţie, este de a înjumătăţi greutatea navetei.

"Mai pe scurt, sunt unii pasageri care cântăresc mai greu (trag nava în jos), alţii sunt mai uşori. Dacă aruncăm peste bord pe cei grei, atunci putem ajunge la o greutate optimă, care să lanseze partidul pe orbită, în condiţiile unui combustibil destul de primitiv şi a unei cantităţi de energie relativ mică. Ce te faci însă dacă printre «grăsani» se află şi piloţii?", scrie Lăzăroiu.

El afirmă că dezbaterea de la ultimul CNC ar fi putut fi "o cantitate suficientă de combustibil pentru a genera impulsul de propulsare". "Dar nu a fost. Şi nu a fost pentru că piloţii şi comandamentul au discutat prea mult despre modul în care poate fi lansată naveta şi nu despre principiile care stau la baza acestei lansări. Principiile sunt adevăratul combustibil şi ele trebuie să intre în consonanţă cu energia, disponibilă încă, într-un segment important al societăţii pentru a se produce aprinderea şi apoi masa de reacţie care să ridice partidul", completează consilierul prezidenţial.

El s-a referit ră şi la principiile susţinute de Monica Macovei, precizând că aceasta propune "o cosmetizare şi un contract supra-inclusiv".

"Adică mai bine să pedepsim nevinovaţi, decât să aibă de suferit organizaţia. Ideea de a crea o comisie de integritate care să judece de la caz la caz, - evident, dacă asta nu se transformă într-o negociere politică internă - mi se pare mult mai potrivită pentru tratarea cazurilor care afectează imaginea partidului. Rămâne în discuţie cum faci ca în această comisie să participe oameni fără mize politice interne. Şi care să judece strict cazul şi modul în care acest caz poate afecta imaginea partidului", scrie Lăzăroiu.

El susţine, pe de altă parte, că dacă este să cerni între membrii organizaţiei, este mai util să-i elimini din poziţii de decizie pe "lupii îmbrăcaţi în blană de miel", decât să "epurezi" organizaţia pe baza unor criterii de imagine. "Mult mai dăunatori pentru relansarea partidului sunt cei care nu cred în ea şi actionează doar în interes individual, decât cei trimişi în faţa instanţelor. Degeaba dai jos 100 de graşi din naveta spaţială pentru a se desprinde de sol, dacă un singur slăbănog stă cu o mână pe dinamită şi cealaltă pe paraşută. Şi mai zice că e şi pilot", scrie Lăzăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici