- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lăzăroiu propune legalizarea prostituţiei
Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că, în anul 2019, în România vor fi mai mulţi bărbaţi la vârsta căsătoriei decât partenere disponibile, ceea ce generează riscul de a avea revoluţii, chiar de catifea, sau războaie, susţinând legalizarea prostituţiei.
Lăzăroiu propune legalizarea prostituţiei (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)
Potrivit articolului "Demografia iubirii: revoluţie sau război?", publicat în Q Magazine, sub semnătura lui Sebastian Lăzăroiu, în 2019 un milion de tineri îşi vor căuta perechea, iar aproximativ 160.000 de bărbaţi vor rămâne necăsătoriţi, în asemenea perioade de dezechilibru între numărul bărbaţilor şi cel al femeilor, cercetătorii susţinând că "există riscul de avea revoluţii (chiar de catifea) sau creşteri ale agresivităţii (războaie)".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 47 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Autorul susţine că "prea multe mirese în 1989 l-au dat jos pe Ceauşescu". Acesta a arătat că, obsedat de creşterea rapidă a populaţiei, Ceauşescu a interzis avorturile, iar mijloacele contraceptive erau greu de găsit pe piaţă.
"Nemaivorbind despre faptul că românii nu erau educaţi încă într-o cultură a contracepţiei. Astfel, natalitatea a crescut brusc. Din cauza lipsei partenerilor, fetele lasă garda jos mai repede, iar băieţii încearcă să profite cât mai mult de acest trend libertin. Numai că, în 1989, frustrarea era de ambele părţi. Fetele nu îşi găseau parteneri, iar băieţii nu puteau profita de numărul mare de potenţiale partenere din cauza regimului extrem de restrictiv. Un asemenea potenţial de frustrare a contribuit, cu siguranţă, la revoltele de la sfârşitul lunii decembrie. Mai ales că Revoluţia din 1989 a fost una, în primul rând, a tinerilor ieşiţi în stradă. Aşadar, împiedicarea unei revoluţii sexuale a dus la o revoluţie politică. Nu vreau să spun că doar acest fenomen al aglomeraţiei de mirese a produs răsturnarea regimului din 1989, dar sigur a fost un factor favorizant. Pe lângă frustrările alimentare şi cele privind libertatea de exprimare, s-au adăugat frustrările unei revoluţii sexuale neîmplinite", susţine Lăzăroiu.
Totodată, el consideră că evenimentele de la Cairo au fost datorate de faptul că erau prea mulţi bărbaţi frustraţi.
"Din cauza polarizării sociale şi a regulilor specifice societăţilor tradiţionaliste (legate de zestre şi statut social la căsătorie), tinerii bărbaţi din Egipt s-au confruntat cu oportunităţi maritale mai mari (pentru că erau mai multe potenţiale partenere), în condiţiile unor constrângeri materiale serioase, ceea ce nu poate duce decât la frustrare şi, implicit, la protest. Este ca diferenţa între situaţia când eşti înfometat şi legat la mâini, dar nu ai în faţă nicio prăjitură, şi situaţia în care rămâi legat la mâini, dar ţi se pun în faţă două prăjituri. Dacă în prima situaţie nu ai sentimentul că ai pierdut ceva, în a doua, e clar că ţi se împiedică accesul la abundenţă. Toate acestea nu constituie singura explicaţie a revoltelor din ţările arabe, dar e clar că fie a fost un factor declanşator, fie un context favorizant", mai arată consilierul prezidenţial.
Autorul precizează că în 2020 se estimează că vor fi 30 de milioane de bărbaţi fără parteneră în China şi 28 de milioane în India. Confruntate cu o asemenea problemă, guvernele încearcă să o exporte, fie încurajând migraţia, fie trimiţând tinerii la război.
"Sigur că, în România, având o populaţie mai mică, şi surplusul de parteneri are un ordin de mărime corespunzător. O creştere a agresivităţii nu este însă de neglijat în perioada apropiată anului 2019. Cercetătorii arată că, în asemenea perioade în care apare o aglomeraţie de miri, este foarte probabilă o creştere a violenţei sexuale. Ceea ce poate să însemne o creştere a numărului de violuri, de cazuri de violenţă domestică iniţiată de bărbaţi sau chiar crime care au la bază motivaţii şi impulsuri sexuale. Deşi nu este o condiţie esenţială pentru creşterea agresivităţii şi a violenţei, numărul mare de bărbaţi fără partenere este, fără îndoială, un factor favorizant pentru instabilitate socială, pentru formarea găştilor de cartier şi creşterea crimelor cu violenţă", susţine Sebastian Lăzăroiu.
Una dintre soluţiile identificate de acesta este legalizarea prostituţiei, admiţând că, în mod normal, nu există metode la dispoziţia guvernelor pentru a corecta asemenea deficite pe piaţa matrimonială, iar autoreglajul este şi mai puţin probabil.
"Este clar că o parte dintre bărbaţii născuţi la sfârşitul anilor '80 în România nu îşi vor putea întemeia o familie. (...) În asemenea perioade ne putem aştepta la o înflorire a industriilor sexuale, în special a prostituţiei. De altfel, statul trebuie să ia în calcul legalizarea prostituţiei pentru a rezolva măcar o parte din problemă. Chiar dacă mulţi dintre aceşti bărbaţi nu îşi vor găsi o pereche stabilă, va trebui ca ei să îşi satisfacă pulsiunile sexuale. În condiţiile în care numărul de prostituate este mic, iar fenomenul clandestin, vor creşte agresivitatea şi violenţa sexuală, dar şi conflictele între bărbaţi generate de o parteneră", a mai arătat Lăzăroiu.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO