Avizul este consultativ, decizia privind numirea sau nu în funcţie a lui Miculescu aparţinând plenului.
Potrivit reprezentanţilor PSD în Comisiile de cultură, Miculescu a primit aviz negativ cu 12 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi o abţinere.
Votul a fost secret.
Surse parlamentare au declarat, marţi, după ce membrii în CA al SRR votaţi de Parlament l-au ales, prin vot majoritar, pe Ovidiu Miculescu, nominalizat de PSD, pentru a fi validat preşedinte-director general, că majoritatea guvernamentală ar putea respinge, în plen, propunerea.
Sursele citate au arătat că parlamentarii aparţinând partidelor pro-guvernamentale, PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi ar putea profita de majoritatea pe care o deţin în plen pentru a-l respinge pe Miculescu.
Aceleaşi surse au relatat că, în cazul în care Miculescu va fi respins de plenul reunit, cei treisprezece membri ai CA al SRR vor trebui să voteze din nou un candidat pentru funcţia de preşedinte-director general, altul decât Miculescu.
Este posibil, au mai arătat sursele invocate, ca prin plecarea mai multor senatori şi deputaţi, să nu mai fie întrunit cvorumul necesar, în condiţiile în care au plecat din plen şi parlamentari ai arcului guvernamental.
În aceste condiţii, dacă plenul nu validează propunerea membrilor CA pentru funcţia de preşedinte-director general, este posibil ca funcţia să revină, interimar, decanului de vârstă dintre cei 13 membri, până la convocarea unui nou plen reunit.