Le Pen, pe radarul anchetatorilor pentru campania din 2022. Un procuror din Paris a deschis o anchetă

  • Un procuror din Paris a deschis o anchetă preliminară cu privire la finanţarea campaniei lui Marine Le Pen din 2022.
  • Anunţul a fost făcut marţi de Procuratură.
  • În cadrul anchetei sunt analizate suspiciunile de delapidare, fals şi fraudă.
Urmărește
203 afișări
Imaginea articolului Le Pen, pe radarul anchetatorilor pentru campania din 2022. Un procuror din Paris a deschis o anchetă

Le Pen, pe radarul anchetatorilor pentru campania din 2022. Un procuror din Paris a deschis o anchetă

Procuratura din Paris a anunţat marţi că a lansat o anchetă preliminară cu privire la suspiciunile de finanţare ilegală a campaniei liderei Adunării Naţionale (RN) de extremă dreapta, Marine Le Pen. Este vorba despre cursa prezidenţială din 2022, pe care Le Pen a pierdut-o în faţa lui Emmanuel. Macron, potrivit Reuters.

Ancheta, care a fost deschisă pe 2 iulie, urmează unui raport din 2023 al Comisiei Naţionale pentru Conturile Campaniei şi Finanţarea Politică (CNCCFP), care analizează cheltuielile şi finanţarea electorală ale candidaţilor, a precizat procuratura.

Ancheta va analiza acuzaţiile de delapidare, fals şi fraudă, dar şi modul în care un candidat a acceptat un împrumut în campania electorală. Le Pen şi partidul ei au negat anterior acuzaţiile legate de finanţarea campaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici