- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată
Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, care să stabilească faptul că de corectitudinea desfăşurării alegerilor şi a rezultatelor se va ocupa Institutul Naţional de Statistică, şi nu Autoritatea Electorală Permanentă.
Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată
Chestorul Camerei Deputaţilor Ioan Muntean a declarat, luni, după şedinţa comună a Birourilor Permanente ale Parlamentului, că legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă.
Muntean a spus că această soluţie s-a degajat după ce mai mulţi parlamentari, printre care senatorul PRM Gheorghe Funar, au reclamat faptul că programul de software care asigură centralizarea rezultatelor votului de la alegerile europarlamentare a fost achiziţionat de Institutul Naţional de Statistică (INS), şi nu de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Chestorul Camerei Deputaţilor a menţionat că problema ridicată de Funar vizează, în principal, faptul că prin achiziţionarea respectivului program de software s-a încălcat legea, care stabileşte că AEP organizează licitaţiile pentru selectarea unor astfel de programe.
Muntean a precizat că timpul rămas până la alegerile europarlamentare nu permite organizarea unei licitaţii de către AEP pentru achiziţionarea programului software, o licitaţie necesitând un termen de 60 de zile.
În aceste condiţii, trei senatori şi doi deputaţi se vor întâlni, marţi, cu reprezentanţi ai AEP şi ai INS, pentru a discuta despre probabilitatea fraudării alegerilor europarlamentare.
De asemenea, a mai spus chestorul Camerei, există intenţia ca, printr-o ordonanţă de urgenţă, legea alegerilor să fie modificată, urmând să se precizeze că, doar pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, de corectitudinea rezultatelor va răspunde Institutul Naţional de Statistică, şi nu Autoritatea Electorală Permanentă.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:26
-
astăzi, 07:26