- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.01.2019, 18:11)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea care introduce un nou caz de retragere a permisului de conducere, promulgată de preşedinte
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care modifică ordonanţa de urgenţă 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prin care este introdus un nou caz de retragere a permisului de conducere.
Urmărește
16342 afișări
Legea care introduce un nou caz de retragere a permisului de conducere, promulgată de preşedinte
Decretul semnat de şeful statului vizează Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2009 pentru completarea art. 103 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în sensul introducerii unui nou caz de retragere a permisului de conducere, respectiv situaţia în care autoritatea emitentă a sesizat instanţa de judecată în vederea anulării permisului de conducere obţinut cu încălcarea normelor legale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Iniţiativa a fost adoptată, pe 12 decembrie 2018, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
De asemenea, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2018 privind stabilirea unor măsuri de urgentare a absorbţiei fondurilor europene. Scopul proiectului este dotarea unităţilor administrativ teritoriale cu mijloace de transport care folosesc orice tip de combustibil alternativ.
Ordonanţa stabileşte cadrul instituţional pentru participarea Ministerului Dezvoltării Regionale la pregătirea şi implementarea unor proiecte, în parteneriat, ce au ca obiect dotarea unităţilor administrativ-teritoriale cu mijloace de transport: „a) tramvaie, troleibuze, autobuze electrice sau care folosesc orice tip de combustibil alternativ, inclusiv puncte de reîncărcare şi alte echipamente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local; b) autobuze şcolare de tip Euro 6, utilizate pentru transportul elevilor din învăţământul preuniversitar de stat”, conform legii promulgate.
Proiectele sunt finanţate cu fonduri din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi se implementează în baza acordului de parteneriat, încheiat în condiţiile legii între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ca lider de parteneriat şi unităţile administrativ-teritoriale care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate specifice.
De asemenea Ministerul Dezvoltării, în calitate de lider de parteneriat, poate organiza şi derula procedurile de atribuire a contractelor de furnizare a mijloacelor de transport şi a echipamentelor pentru unităţile administrativ teritoriale partenere, în condiţiile legii.
La rândul lor, autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale partenere au obligaţia să asigure infrastructura necesară pentru punerea în funcţiune a mijloacelor de transport, până la data recepţionării acestora. Acestea trebuie să asigure şi utilizarea mijloacelor de transport şi a echipamentelor preluate în baza parteneriatului pe toată durata valabilităţii contractelor de finanţare.
Proiectul de lege a fost adoptat, pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Şeful statului a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 107/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea unor acte normative cu impact în domeniul achiziţiilor publice, respectiv Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, Legea nr. 99/2016 privind achiziţiile sectoriale, Legea nr.100/2016 privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii, precum şi legea nr. 101/2016 privind remediile şi căile de atac în materie de atrubuire a contractelor de achziţie publică, a contractelor sectoriale şi a constractelor de concesiune de lucrări şi concesiune de servicii.
Iniţiativa legislativă a fost adoptat tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor,ca for decizional.
Preşedintele României a mai semnat decretul pentru promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2018 privind acordarea unei măsuri de protecţie socială persoanelor concediate din cadrul societăţilor din sectorul crescătorilor de suine a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2018 care creează cadrul legal şi instituţional pentru acordarea unor măsuri de protecţie socială salariaţilor din cadrul societăţilor din sectorul de creştere a suinelor, a căror activitate a fost afectată de virusul pestei porcine africane şi ale căror contracte individuale de muncă au încetat pentru motive neimputabile acestora.
Pe 12 decembrie, iniţiativa a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Totodată, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 72/2018 pentru stabilirea unor măsuri privind finalizarea lucrărilor de intervenţie pentru creşterea performanţei energetice la blocurile de locuinţe din cadrul Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, aprobat în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
Proiectul de lege are ca obiect de reglementare derogarea de la prevederile art.13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de
locuinţe, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.158/2011, cu modificările şi completările ulterioare, astfel încât, în anul 2018 să fie menţinut caracterul anual al Programului naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, precum şi cuantumul de 50% al cotei-părţi care se alocă de la bugetul de stat pentru finanţare.
Proiectul de lege a fost adoptat, tot pe 12 decembrie, de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe