- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.10.2017, 17:56)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea de funcţionare agenţiei de presă Agerpres, modificată. Directorul, demis dacă Parlamentul respinge raportul de activitate/ Giboi: Comisia de cultură a Senatului aprobă proiectul de subordonare politică
Comisia de cultură a Senatului a dat, miercuri, raport favorabil asupra proiectului care modifică Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, directorul general putând fi demis dacă raportul anual de activitate al instituţiei este respins de Parlament.
Urmărește
369 afișări
Legea de funcţionare agenţiei de presă Agerpres, modificată. Directorul poate fi demis dacă Parlamentul respinge raportul de activitate al instituţiei
„Am mers pe propunerea colegilor din comisie ca şi în cazul Agenţiei Naţionale de Presă să mergem pe aceleaşi criterii care există deja la Televiziunea Română şi Radioul Public. Atunci când lucrurile par să nu se îndrepte în direcţia bună acolo, Parlamentul se poate uita pe raport şi poate să ia o decizie în privinţa directorului general, lucru care până acum nu era stipulat într-o lege care funcţiona deja de aproape 14 ani. Este vorba de modificarea a două articole. Din punctul acesta de vedere, ceea ce a reieşit foarte clar din dezbaterile din comisie este că ar trebui să se aibă în vedere o discuţie mai amplă pentru că vorbim despre o lege care până la urmă este foarte veche şi ar trebui adusă cumva la nivelul anului 2017”, a declarat preşedintele Comisiei de cultură, senatorul PSD Radu Preda.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Radu Preda a afirmat că Parlamentul ar putea lucra la o nouă lege de functionare a Agerpres. „În viitorul apropiat, împreună cu colegii de la Camera Deputaţilor, putem să ne aplecăm asupra unei legi noi care eventual să cuprindă atribuţii clare, obiective de management pentru conducerea de acolo şi în baza cărora să putem face şi evaluări obiective la nivelul actului administrativ de la instituţia de presă”, a spus Preda.
Acesta a preizat că decizia comisiei a fost luată cu unanimitate de voturi.
Alexandru Giboi: Comisia de cultură a Senatului aprobă proiectul de subordonare politică a Agerpres
Directorul Agenţiei Naţională de Presă, Alexandru Giboi, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că proiectul de modificare a Legii de funcţionare a Agerpres, prin care conducerea instituţiei este demisă dacă Parlamentul respinge raportul de activitate, va duce la subordonarea politică a agenţiei.
Postarea lui Alexandru Giboi se referă la proiectul de lege iniţiat de actualul ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu, prin care ar urma ca respingerea raportului anual de activitate al Agerpres să conducă la demiterea conducerii agenţiei, pe modelul posturilor publice de radio şi televiziune.
”Comisia de cultură a Senatului României aprobă proiectul de subordonare politică a Agerpres (...) Proiectul vizează demiterea directorului general al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, în urma unui eventual vot parlamentar împotriva raportului de activitate anual al Agenţiei, fără a aduce însă în discuţie şi eventuale criterii, altele decât cele politice, care ar sta la baza respingerii respectivului raport. Astfel, dispar din managementul Agenţiei noţiunile de stabilitate, predictibilitate şi strategie pe termen mediu şi lung, şi rămân doar calculele politice ale viitoarelor echipe de conducere pentru rămânerea în graţiile oricărui partid politic care s-ar afla la putere”, a scris Giboi.
Acesta susţine că membrii Comisiei de cultură au ignorat argumentele împotriva acestui proiect de lege, pe care îl consideră ”simplist, concentrat pe obţinerea controlului politic total”.
”Probabil ordinul politic de a subordona Agenţia Naţională de Presă a fost mai puternic decât argumentele profesionale, de bun-simţ, pe care le-am prezentat în faţa Comisiei (...) Nici semnalul de alarmă tras de Consiliul Europei, prin publicarea cazului Agerpres pe platforma sa de susţinere a protecţiei jurnalismului, cu nivelul doi de alertă, nu a putut sta în calea nevoii de control politic manifestată de iniţiatorii proiectului de lege, şi asumată, la rândul lor, de senatorii prezenţi la aşa-zisa dezbatere”, a mai afirmat Giboi.
Citeşte şi: Proiectul lui Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale, avizat favorabil de Comisia juridică
Citeşte şi: Tudose: FMI a revizuit previziunea de creştere economică a României, pentru anul acesta, de la 4,2% la 5,5%
Citeşte şi: Sevil Shhaideh, la DNA
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Proiectul lui Şerban Nicolae privind paradisurile fiscale, avizat favorabil de Comisia juridică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe