- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, considerată adoptată
Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură, a anunţat, marţi, de la prezidiu, preşedintele Camerei, Roberta Anastase.
Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea, considerată adoptată (Imagine: Mediafax Foto)
În urma retragerii semnăturilor parlamentarilor PNL de pe moţiunea de cenzură privind Legea educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că moţiunea de cenzură nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei este considerată adoptată.
Anastase a precizat că 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care sunt insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
"Au fost 22 de semnături retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnături şi putem considera că nu mai există moţiune de cenzură, iar Legea educaţiei naţionale va fi considerată adoptată", a spus Anastase.
Ea a arătat că, din momentul constatării faptului că nu mai există moţiune de cenzură, curge termenul de contestare la Curtea Constituţională.
Roberta Anastase a mai spus că, fiind procedură de urgenţă, acest termen este de două zile în acest caz.
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că indiferent de "şiretlicul procedural" pe care îl vor încerca reprezentanţii puterii la Legea educaţiei, acesta nu le va folosi, pentru că, după ce legea va fi "traversată cu forţa" prin Parlament, va sesiza Curtea Constituţională.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO