- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.06.2017, 14:28)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea privind guvernanţa corporativă, modificată/ PNL: Companiile de stat readuse sub controlul PSD
Camera Deputaţilor a adoptat,marţi, un proiect de aprobare a OUG 29/2017, dată de Guvernul Grindeanu, care modifică legea privind guvernanţa corporativă şi OUG nr.64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, PNL susţinând că PSD vrea să readucă sub controlul său companiile de stat.
Urmărește
969 afișări
Legea privind guvernanţa corporativă, modificată/ PNL: Companiile de stat readuse sub controlul PSD
Proiectul de lege modifică articolele 2 şi 3 ale OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, stabilind că prevederile OUG se aplică inclusiv la următoarele întreprinderi publice: instituţiile financiare şi societăţile de servicii de investiţii financiare şi societăţile de a investiţiilor prevăzute de OUG 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului; societăţile a căror activitate ste reglementată de Legea 32/2000 privind activitatea şi supravegherea intermediarilor în asigurări şi reasigurări, fiind prevăzut şi că „sunt exceptate de la aplicarea prevederilor prezentei OUG Regia Autonomă Rasirom, Compania Naţională Romtehica şi instituţiile de credit prevăzute de OUG 99/2006”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Prin modificările aduse se creează cadrul legal pentru redistribuirea ca dividentele suplimentare sau, în cazul regiilor autonome, ca vărsăminte la bugetul de stat sau local, a profitului repartizat la alte rezerve în anii anteriori, ca sursă proprie de finanţare şi care nu a fost utilizat conform destinaţiilor iniţiale, precum şi pentru repartizarea sumelor existente în soldul rezultatului reportat care au rămas nerepartizate, potrivit raportul asupra proiectului de Lege privind aprobarea OUG nr.29/2017 pentru modificarea art.1 alin.(1) lit. g) din OUG nr.64/2001 privind repartizarea profitului la societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi la regiile autonome şi de modificare a OUG 109/2011.
La data intrării în vigoare a ordonanţei încetează de drept procedurile de selecţie a membrilor consiliului de administraţie, directorilor, membrilor consiliului de supraveghere ş membrilor directoratului la instituţiile de credit, declanşat conform OUG 109/2011, precum şi contractele încheiate în legătură cu aceste proceduri de selecţie cu experţii independenţi specializaţi în recrutarea resurselor umane, dacă este cazul, potrivit sursei citate.
Opoziţia a criticat modificările aduse celor două ordonanţe.
„PNL a votat împotriva acestui act normativ pentru că readuce România la situaţia în care toate companiile de stat şi cele pentru care s-a început procedura pentru management privat vor reveni sub controlul PSD şi aşa cum aţi făcut şi până acum nu veţi face altceva decât să le duceţi către pierdere şi către insolvenţă”, a declarat deputatul PNL Dan Vîlceanu, în plen.
Raportul asupra proiectului de lege a fost adoptat, în plenul Camerei Deputaţilor, cu 151 de voturi „pentru”, 85 „împotrivă” şi 16 abţineri.
Camera Deputaţilor este for decizional.
Citeşte şi: Preşedintele PMP, Traian Băsescu: În principiu am stabilit să nu intrăm în sală la moţiune
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe