- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.02.2019, 00:33)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea privind plafoanele va fi modificată vineri, la prima oră, pentru a fi posibilă majorarea alocaţiilor copiilor. Bugetul, adoptat ulterior de Parlament
Comisia de buget se va întruni, vineri, de la ora 8.00, pentru a modifica Legea privind plafoanele, iar de la 8.30 va fi adoptată de către deputaţi. Plenul reunit al Parlamentarului va începe la 9.00, unde vor continua dezbaterile şi va fi dat vot final pe bugetul pentru 2019.
Urmărește
870 afișări
Legea privind plafoanele va fi modificată vineri de deputaţi. Bugetul, adoptat ulterior de Parlament
Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, înainte să declare încheiată şedinţa de joi a plenului reunit care s-a întins pe tot parcursul zilei până la ora 24.00. Modificarea legii privind plafoanele vine după propunerea liderul PSD Liviu Dragnea, adoptată de Parlament, prin care este majorat deficitul bugetar din care va fi finanţată creşterea alocaţiei copiilor.
Pentru a putea majora deficitului bugetar de la 2.55 la 2.76%, trebuie schimbat actul normativ privind plafoanele, adoptat deja decizional miercuri de Camera Deputaţilor.
„Biroul Permanent a fost convocat pentru a stabili ce vom face azi în ziua de vineri. Oprim dezbaterile. Pentru vineri începe programul la ora 9.00. invit colegii mâine la ora 9.00 plen reunit. Biroul permanent va stabili un plen al Camerei la ora 8.30”, a afirmat Florin Iordache la finalul şedinţei de plen de joi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a propus un amendament, adoptat joi în plenul reunit, care prevede o creştere a deficitului bugetar la 2,76%, de la 2,55% cât era prevăzut iniţial în proiectul de buget, bani prin care vor fi majorate alocaţiile pentru copii.
„La articolul 65 din Regulamentul comun al 3 spune că în plenul celor două Camere se pot formula amendamente de corelare tehnico-legislativă, amendamentele se depunîn scris la preşedintele de şedinţă. Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistenţă socială, pentru a-l face aplicabil acest amendament demagogic, care nu poate fi pus în practică, printr-un simplu motiv că sursa de finanţare indicată este excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat. Oricine are minime cunoştinţe că sumele din bugetul asigurărilor sociale de stat nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat. Alocaţiile reprezintă chelutuială de la bugetul de stat. În consecinţă amendamentul rămâne acelaşi, dar sursa de finanţare o constituie majorarea deficitului bugetar de la 36.156,8 mlilioane lei la 38.287,33 milioane lei. Astfel deficitul bugetului general devine 2,76 din PIB. După ce legea bugetului de stat va intra în vigoare, Guvernul trebuie să emită OUG pentru a modifica Legea alocaţiilor de stat pentru a se putea mării într-adevăr alocaţiile pentru copii”, a declarat Liviu Dragnea, de la tribuna plenului reunit al celor două Camere.
Amendamentul la Anexa 3, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a fost adoptat cu 218 „pentru”, iar doi parlamentari nu şi-au exprimat votul.
Iniţial Parlamentul adoptase, joi în plen reunit, un amendament al deputatului PNL Robert Sighiartău care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani,de la 84 de lei la 150 de lei. Ulterior, după o şedinţă fulger a lui Liviu Dragnea cu grupurile parlamentare ale PSD, partidul a revenit asupra amendamentului, sursa de finanţare pentru majorare fiind asigurată prin creşterea deficitului bugetar.
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019. Potrivit proiectului de lege, plafoanele nominale ale cheltuielilor totale pentru bugetul general consolidat pentru anul 2019 este de 335.076,8 milioane lei, din care 102.420,1 milioane lei reprezintă cheltuielile de personal.
„Plafonul soldului bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este în anul 2019 de -2,55%, iar în anul 2020 de -2,10%. (2) Plafonul cheltuielilor de personal ale bugetului general consolidat, exprimat ca procent în produsul intern brut, este de 10,0% în anul 2019 şi de 9,7 % în anul 2020”, prevede articolul 2 din proiectul de lege.
Senatul a adoptat proiectul de lege pe 11 februarie, Camera Deputaţilor fiind camera decizională.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe