- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea salarizării unitare, primită la Parlament. Boc cere un calendar pentru angajarea răspunderii
Proiectul legii salarizării unitare, pentru care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea, a ajuns, joi, la Parlament. Anterior, Guvernul anunţase că a trimis Parlamentului proiectul.
Legea salarizării unitare, primită la Parlament. Boc cere un calendar pentru angajarea răspunderii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)
"Guvernul a înaintat, în această dimineaţă, Parlamentului proiectul de Lege-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi proiectul de Lege privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice, în procedura de angajare a răspunderii. Premierul Emil Boc solicită preşedintelui Camerei Deputaţilor şi preşedintelui Senatului ca, împreună cu Birourile Permanente, să stabilească programul de desfăşurare a procedurilor parlamentare necesare în vederea angajării răspunderii Guvernului pe cele două proiecte de lege", anunţa Executivul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Guvernul a aprobat, miercuri, Legea salarizării unitare în sectorul public pentru anul 2011, care va fi promovată prin angajarea răspunderii în faţa Parlamentului.
Premierul Emil Boc a anunţat că salariile de bază din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de bază minim brut pe ţară va creşte de la 600 lei la 670 lei.
Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată.
Opoziţia a anunţat că ar putea depune o nouă moţiune de cenzură, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea salarizării unitare.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO