- Home
- Politic
- MAMAIA, (02.09.2017, 20:01)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legile privind minele, lobby-ul, sănătatea şi vânzarea terenurilor sunt priorităţile legislative ale PSD/ Tudose: Tarom, CN Aeroporturi Bucureşti, autostrada Bucureşti-Braşov, de importanţă naţională
PSD şi-a stabilit, sâmbătă, la Mamaia, priorităţile legislative pentru sesiunea parlamentară de toamnă, printre acestea numărându-se legile privind minele, lobby-ul, sănătatea şi vânzarea terenurilor, precum şi legile privind referendumul, energia, zootehnia şi urbanismul.
Urmărește
3130 afișări
Legile privind minele, lobby-ul, sănătatea şi vânzarea terenurilor sunt priorităţile legislative ale PSD pentru această toamnă (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
Astfel, printre priorităţile legislative stabilite de PSD, enunţate de liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, în deschiderea CExN, se numără: legea parteneriatului public-privat, legea prevenţiei, legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, legea referendumului, legile justiţiei, legea pensiilor, legea energiei electrice şi a gazelor naturale, legea zootehniei, legea sănătăţii, legea vaccinării, legea urbanismului, legea privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, legea privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, legea minelor şi legea privind înfiinţarea Casei de Comerţ a României.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Dragnea a enumerat, ca priorităţi, şi legea bugetului de stat, care va fi depusă la Parlament în octombrie, Codul administrativ, Codul muncii, Codul finanţelor publice locale.
Liderul PSD a spus, de asemenea, că şi legea privind vânzarea terenurilor agricole şi silvice este o priritate legislativă pentru această sesiune parlamentară.
„Proiectul este aproape gata (...). Ne interesează să creştem şansele cetăţenilor români de a cumpăra terenurile româneşti. Nu putem să stăm indiferenţi la ceea ce se întâmplă în România cu terenurile noastre care sunt cumpărate de către străini”, a spus Dragnea.
El a enumarat ca prioritate şi legea lobby-ului, despre care a spus, însă, că nu se va numi astfel.
„Chiar dacă nu se va numi aşa, dar în esenţă va trebui să reglementăm procedurile care sunt folosite în UE şi în SUA şi în alte state”, a mai spus Dragnea.
Tudose: Tarom, CN Aeroporturi Bucureşti, autostrada Bucureşti-Braşov, de importanţă naţională
Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă seara, după şedinţa CExN a PSD, desfăşurată la Mamaia, că are în vedere stabilirea unei liste de obiective strategice de importanţă naţională, care va include Tarom, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi autostrada Bucureşti-Braşov.
„În ceea ce priveşte autostrada Bucureşti - Braşov (...) ne gândim serios dacă acest mare proiect poate fi declarat proiect strategic de importanţă naţională. Nu este pe bani europeni, este cu bani din buget. Banii sunt oricum în bugetul ministerului Transporturilor. Să demarăm cât de repede cu putinţă, mai ales că sunt bucăţi desenate, cu avize de mediu luate, adică putem să începem efectiv construcţia pe acest tronson”, a spus Tudose, într-o conferinţă de presă.
El a menţionat că se intenţionează ca şi Tarom şi Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti să fie declarate obiective strategice de importanţă naţională.
„La fel, Tarom şi aeroportul Bucureşti (...) Sunt două companii fanion ale României (...) Nu se poate ca lucrurile să continue aşa. Şi acolo intenţionăm ca acestea două să fie declarate de importanţă strategică naţională, să ne putem ocupa cu mare celeritate de aceste două companii”, a adăugat Tudose.
La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat că a discutat cu premierul Tudose ca săptămâna următoare să stabilească o listă de obiective strategice de importanţă naţională în domeniile agricultură, sănătate, infrastructură, educaţie şi cercetare.
„Va fi stabilită şi aprobată această listă. Sperăm să găsim înţelegere la toate forţele politice pentru a fi de acord cu această listă pentru care să începem finanţarea şi execuţia”, a spus Dragnea.
Tudose: Analiza privind Pilonul II, prezentată de ASF, ministerul de Finanţe şi Casa de pensii
Premierul Mihai Tudose a precizat, sâmbătă seara, după şedinţa CExN al PSD, desfăşurată la Mamaia, că analiza privind Pilonul II de pensii va fi prezentată de ASF, ministerul de Finanţe şi Casa de pensii, aceasta urmând a fi finalizată săptămâna viitoare.
„Tot ceea ce înseamnă discuţii pe Pilonul II se face la nivelul ministerului de Finanţe, al ASF şi al Casei Naţionale de Pensii. S-au descoperit acolo mici probleme în ceea ce priveşte comisioanele luate mai mult decât trebuie - trebuia luate numai primul an, le-au luat 10 ani. Analiza va fi finalizată săptămâna viitoare”, a spus Tudose.
El arătat că există bani suficienţi pentru plata pensiilor.
„Nu se poate lega noua lege a pensiilor de bugetul pe anul acesta. Intră de anul viitor în vigoare”, a mai spus Tudose.
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Mamaia, că formaţiunea sa consideră că Pilonul II trebuie menţinut, el arătând, însă, că acel comision de 2,5% perceput de fondurile de administrare nu se justifică.
„În ceea ce priveşte Pilonul II de pensii, apreciem că este un instrument util pentru creşterea veniturilor, după pensionare, şi apreciem că trebuie menţinut. Dar nu s-a pus problema existenţei sau a inexistenţei, ci numai a nivelului de finanţare”, a spus Tăriceanu.
El a arătat că a văzut diverse analize legate de finanţarea Pilonului II.
„Una din analize indică următorul lucru: că este un comision de 2,5% pe care l-au luat fondurile de administrare a pensiilor private. Acest comisia mare a fost dat la început pentru a ajuta fondurile de administrare a pensiilor private şi există părerea exprimată deja că acest comision atât de mare nu se justifică”, a spus Tăriceanu.
„Aceste fonduri se trezesc cu nişte bani, pentru care nu au făcut niciun efort. Îşi iau un comision, mai primesc şi un comision de la noi...mai uşor...mai uşor”, a adăugat Tăriceanu.
El a arătat că la nivelul coaliţiei de guvernare se doreşte majorarea pensiilor şi pentru cei care nu contribuie la Pilonul II.
„Avem o promisiune, ne-am asumat-o, e şi o responsabilitate socială, sunt peste 5 milioane de pensionari care trăiesc în condiţii precare. Avem obligaţia de a vedea ce facem cu pensiile de azi. Cu cele din viitor - menţinem Pilonul II. Eu am recurs la pilonul III”, a mai spus Tăriceanu.
Citeşte şi: Ludovic Orban, sfat pentru Călin Popescu Tăriceanu: Să plece de la guvernare că altfel că nu va mai exista
Citeşte şi: Priorităţi PNL: " Stoparea creşterii aberante a salariului minim", interzicerea traseismului politic, scutirea primărilor şi CJ de plata mai multor taxe
Citeşte şi: Şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE | Dragnea: Săptămâna viitoare analizăm, cu miniştrii, activitatea secretarilor de stat/ Tăriceanu: Pilonul II trebuie menţinut, dar comisionul fondurilor de administrare nu se justifică
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul