Legile PSD pentru despăgubirea agricultorilor şi reducerea TVA la alimentele de bază

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a declarat că PSD va promova în toamnă două iniţiative legislative referitoare la despăgubirea agricultorilor şi la reducerea TVA la alimentele de bază.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Legile PSD pentru despăgubirea agricultorilor şi reducerea TVA la alimentele de bază

PSD: Legi pentru despăgubirea agricultorilor şi reducerea TVA la alimentele de bază

"Unul (din proiectele legislative – n.r.) priveşte modificarea legii 381 articolul 5, în sensul de a acorda despăgubiri şi agricultorilor care nu au sprijin şi practică o agricultură de subzistenţă şi semisubzistenţă, care sunt cei mai mulţi. Proiectul e deja depus din luna iunie, sper să-l finalizăm în septembrie. O altă propunere a noastră, dar care nu a întrunit prima dată voturile nici la Senat, nici la Cameră, pentru că atunci încă mai funcţiona Alianţa, este de a reduce TVA-ul la cinci alimente de bază - carne, lapte, ulei vegetal, pâine, zahăr - prin compensare cu majorarea accizelor la produsele de lux - blănuri, bijuterii, parfumuri, maşini de lux - nu producând o gaură la buget, ci având în vedere sursele de finanţare", a spus Ilie Sârbu.

În opinia sa, cele două propuneri legislative vor fi votate, pentru că altfel partidele parlamentare ar intra în conflict cu un segment mare de populaţie.

"Sunt două proiecte pe care le promovăm în această toamnă, cred că nu vom întâmpina probleme, nimeni nu-şi permite să intre în conflict cu un segment de populaţie atât de mare", a adăugat Ilie Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici